O2e

Best senter kanaler for hjemmekinosystemer

Høyttalere påvirke lydkvaliteten på hjemmekinoanlegget

Høyttalere påvirke lydkvaliteten på hjemmekinoanlegget. Separate kanaler er nødvendig for å gi den riktige blandingen av lyd. Hver høyttaler dedikert til en del av lyden, slik at hver separat element av videoens lyden er klare og skarpe.

De 4 typer høyttalere for en grunnleggende lydsystemet er:

 1. Front venstre og høyre høyttalere for filmmusikk og lydeffekter
 2. Subwoofer for dype basstoner
 3. Surround høyttalere for bakgrunnslyder som fottrinn, regn og trafikk
 4. Senterkanalen høyttalere for å levere det meste av dialogen og en del av stillingen

Best senter kanaler for hjemmekinosystemer. Størrelse og posisjon.
Best senter kanaler for hjemmekinosystemer. Størrelse og posisjon.

Senterkanalen sørger for at du hører dialogen tydelig. Det driver hjemmekinosystem slik at de spesielle effektene ikke overdøve de vokale lydene.

De fleste hjemmekino systemer som selges som et sett kan ha uforenlige senterkanalen høyttalere. Dette kan føre til at lyden blir ujevn og til tider uforståelig. Skuddene kan gjøre deg hoppe i setet, men dialogen kan forlate deg straining fremover i setet.

Audiofile anbefaler å bygge et hjemmekinoanlegg fra grunnen av. Det er relativt vanskeligere å se etter utstyr som samsvarer med et sett. Settet er forsettlig konfigurert slik at det vil være vanskelig å erstatte separate biter uten å gå til den samme produsenten eller betale en større pris.

Hvis du ser hardt nok, kan du finne et senter kanal høyttaler som skal passe et eksisterende lydanlegg eller bygge et system fra bunnen av. De samme grunnleggende prinsippene for kompatibilitet gjelder.

 • Størrelse og posisjon. Den ideelle posisjonen for senterkanalhøyttaler er under eller på toppen av TV-en. Siden det gir dialogen, er det fornuftig for lyden å komme fra hvor skuespillerne er. Du bør også vurdere hvor du vil ofte bli sittende når du bruker hjemmekinoanlegget. Høyttaleren må være rettet mot hodet ditt slik at du vil høre lydene tydelig.

  Høyttalere påvirke lydkvaliteten på hjemmekinoanlegget. Frekvens responskurven.
  Høyttalere påvirke lydkvaliteten på hjemmekinoanlegget. Frekvens responskurven.

  Posisjonen til senterkanalhøyttaler dikterer hvilken størrelse det skal være. Hvis den eneste plassen som er tilgjengelig er en liten en under TV, prøv å se etter en kraftig center høyttaleren som passer. På den annen side, hvis du har en veggmontert TV, kan du få et større senter kanal høyttaler som kan ha mer makt enn en liten en.

 • Frekvens responskurven. Dette er en av spesifikasjonene for å sjekke etter en god senter kanalhøyttaler. Det angir hvor nøyaktig høyttaleren er når gjengivelse av lyd. Den ideelle senterkanalhøyttaler frekvens respons kurven er relativt rett. Det bør ikke være plutselige endringer i kurven. Det bør også være i stand til å håndtere den standarden frekvensområdet for den menneskelige stemme, som er 500 Hz til 8 kHz.
 • Impedans rating. Denne rangeringen beskriver hvordan taleren håndterer elektrisitet eller makt kanaliseres til det. Hvis høyttaleren ikke kan behandle strøm, vil den produsere svakere lyder. Den ideelle impedans vurdering er 6 til 8 Ohm.
 • Nominell effekt. Sørg for at mottaker (enheten sende lydsignaler til høyttalerne) kan håndtere strømmen for senterkanalen høyttalere. Effekten for senterkanalen må bare være en fjerdedel av mottakerens. Dette etterlater en annen 1 / 4. av mottakeren makt for subwooferen og resten for de andre høyttalerne.
 • Høy følsomhet. Sensitive senterkanalen høyttalere vil være i stand til å behandle nyanser i stemmen og en del av lydsporet. Bruker mindre sensitive senterhøyttalere kan sette en belastning på systemet. Den ideelle Rangeringen er mer enn 90 dB (desibel).
 • Voice matching. Dette er en annen sak av kompatibilitet. Senteret kanalhøyttaler må stemme-matchet til venstre og høyre høyttaler. Hvis du unnlater å gjøre dette, vil høyttalerne ikke kunne produsere den riktige blandingen av lyder, og kan resultere i enten dårlige lydeffekter eller dårlig dialog lyd.
 • Voice skjerming. TV kan påvirkes negativt ved å være nær høyttalerne. Pass på at høyttalerene er video-skjermet slik at de ikke skader annet utstyr.
 • Pris. Dette bør være den siste betraktning når du velger den beste center høyttaleren. God lyd utstyr er i stor grad dyrere enn standard utstyr. Hvis du finner en god høyttaler som er ute av budsjettet ditt område, kan du prøve å sjekke den samme produsenten for billigere alternativer. Du kan også se for samme høyttaler på andre butikker for å få en bedre avtale.