O2e

Grense internett båndbredde og hastighet

Båndbredde refererer til kapasiteten av et nettverk for å kunne overføre data. Det er vanligvis uttrykt i kilobit eller megabit per sekund. Denne målingen viser mengden av data i nettverket kan bære gjennom hvert sekund og kan også betraktes som tilkoblingshastighet. Som båndbredde øker, kan en bruker laste opp og laste ned større filer på en raskere hastighet.

Det kan oppstå overbelastning i et nettverk

Det kan oppstå overbelastning i et nettverk. I et hjem scenario, kan en bruker bruke båndbredde intensive applikasjoner som BitTorrent, som kan medføre at hjemmenettverket maksimale kapasitet deaktivere andre brukere å selv kunne sjekke e-post. I et kontor innstilling, kunne en server eller vertsmaskin krasje på grunn av for mange forespørsler fra klientmaskiner. I begge tilfeller, båndbredde og hastigheten må være målrettet for begrenset for å opprettholde en brukbar internett-forbindelse. Kontor nettverksadministratorer samt vanlige hjemmebrukere kan gjøre dette ved å konfigurere båndbredde innstillingene for deres ruter eller server. De kan også bruke tredjeparts applikasjoner som traffic shaping programvare. Et eksempel på denne typen program er Traffic Shaper XP.

Grense internett båndbredde og hastighet. Det kan oppstå overbelastning i et nettverk.
Grense internett båndbredde og hastighet. Det kan oppstå overbelastning i et nettverk.

En. Sett opplasting og nedlasting hastighet.

En av de viktigste funksjonene i trafikk former programvare er å sette maksimal opplasting og nedlasting hastighet på datamaskiner i et nettverk. For eksempel i et hjem scenario som bruker Traffic Shaper XP, er dette gjort ved å kjøre programmet på en av datamaskinene og åpne Legg til regel-veiviseren. I "Traffic Type 'vinduet er det en' retning 'felt der du kan velge enten" Last ned "eller" Last opp ". Det finnes også en "Local Endpoint 'felt der du kan angi bestemte IP-adresser hvis du bare ønsker å bruke begrensning til bestemte datamaskiner i nettverket. Det er også mulighet for å påføre begrensning til alle datamaskiner i nettverk. I "Traffic Processing"-vinduet, kan du skrive inn de riktige bits per sekund rate å sette fartsgrensen. Hastighetsbegrensninger kan også stilles for spesielle brukergrupper applikasjoner, og dette kan gå en lang vei å frigjøre sårt tiltrengt nettverksressurser.

2. Fordel båndbredde likt.

Grense internett båndbredde og hastighet.
Grense internett båndbredde og hastighet.

En annen måte å håndtere stor trafikk på nettverket er å fordele båndbredden likt mellom datamaskiner i et nettverk. Igjen bruker Traffic Shaper XP i et hjemmenettverk innstilling som et eksempel, kan en bruker med administrative privilegier satt linjen fartsgrensen i "Internet"-fanen finnes i "Alternativer" vinduet. Denne linje fartsgrense er settet totale båndbredde på nettverket. En administrativ bruker kan da se fordeling av dette settet totale mengden i "distribuerte servere 'vinduet. Her vil han se hva datamaskiner er aktiv i nettverket, og hvordan båndbredden ressurs er jevnt fordelt blant dem. Denne applikasjonen distribuerer alltid båndbredde jevnt over aktive datamaskiner i nettverket. Hvis tre datamaskiner er logget på, så båndbredden er delt inn i tre. Hvis to av datamaskinene logge ut, så den ene gjenværende nyter det totale beløpet. På denne måten båndbredden brukes alltid med maksimal effektivitet.

Begrense Internett-båndbredde og hastighet er også kjent som 'båndbredderegulering ", og dette er et begrep som brukes av server administratorer å referere til det sett av prosedyrer de gjelder på en server for å administrere sine nettverksressurser.