O2e

Hva er båndbredde

I datamaskinen språkbruk

I datamaskinen språkbruk refererer båndbredde til mengden av informasjon som sendes frem og tilbake mellom to datamaskiner. Det er vanligvis uttrykt i bps (byte per sekund) eller dens multipler (kbps, kbps, mbps, osv.). Nettverkene har en tendens til å tette når båndbredde bruken øker. Når nettverkene er tette, kan utveksling av informasjon bli forsinket, andre ganger, informasjonsutveksling helt koker bort. Av denne grunn, satt mange bedrifter en grense for båndbredde for å forhindre nettverket forsinkelser.

Hva er båndbredde. I datamaskinen språkbruk.
Hva er båndbredde. I datamaskinen språkbruk.

Båndbredde kan referere til enten innkommende data eller utgående data, noen ganger, refererer det til den totale mengden av begge. Informasjonen som kommer til en datamaskin fra en ekstern kilde regnes som inngående data. For eksempel, når du viser en nettside ved hjelp av din favoritt nettleser, er du faktisk laster ned HTML-sider, bildefiler, skript og andre former for data fra en datamaskin server. Når du laster ned en 5-megabyte MP3-fil fra et nettsted, for eksempel, er du forbruker fem megabyte båndbredde. Dette er et eksempel på inngående informasjon. Informasjon forlate datamaskinen regnes utgående data. Meldingen du sender til chat venn er et eksempel på utgående data. Et annet eksempel på utgående data er høyoppløselig bilde som du sender til din venn som e-postvedlegg, filstørrelsen på vedlegget tilsvarer hvor mye båndbredde som du bruker når du sender som vedlegg.

Internet Service Providers og web hosting selskaper overvåke båndbredde og vil vanligvis belaste sine abonnenter tilleggsavgifter for overflødig bruk av båndbredde. De fleste web hosting-leverandører også satt et tak for båndbredde for sine abonnenter. Abonnenter som overstiger den månedlige maksimale båndbredde grense kan ha sin web hosting abonnement midlertidig suspendert eller kan bli belastet ekstra for den ekstra båndbredde. ISPer og web hosting selskaper også bruke båndbredde til å bestemme prisene for deres tilknytning eller web hosting planer.

Hvis du er abonnent av en web hosting service

Hvis du er abonnent av en web hosting service, kan det være lurt å sørge for at filene dine er så liten som mulig, slik at når nettstedet besøkende tilgang dem gjennom nettstedet ditt, vil du ikke overstige abonnementet tillatte båndbredde grense, som er vanligvis målt i gigabyte per måned. Den båndbredde begrensning er også ofte kalt nedlasting kvote, som feilaktig refererer bare til utgående data fra fiendtlig server. Sannheten er at hver gang du laster opp filer til din hosting server, er du også forbruker båndbredde, noe som vil hope seg opp i det totale båndbredde.

Hvis du er abonnent av en web hosting service.
Hvis du er abonnent av en web hosting service.

En måte å redusere bruk av båndbredde for hosting abonnement er å optimalisere HTML, CSS og JavaScript-filer for å redusere deres størrelse. En annen måte er å redusere filstørrelsen på grafiske bilder av ulike virkemidler som oppløsning reduksjon, beskjæring, farge reduksjon, og andre. Filstørrelsen av filmklipp og lydfiler kan også bli redusert til et nivå som ikke nødvendigvis kompromittere kvalitet eller redusere området besøkendes opplevelse. Enda en måte å redusere båndbredde er å aktivere HTTP-komprimering på din web hosting server. Slå på HTTP-komprimering reduserer vanligvis båndbredde til ca 66%.

Seriøst overvåking filstørrelser og din båndbredde er svært viktig, spesielt hvis du kjører et nettsted som bringer i tung innkommende og utgående trafikk.