O2e

Hvor å låse opp en dell tastatur

En av de viktigste delene av en datamaskin er tastaturet

En av de viktigste delene av en datamaskin er tastaturet. Kombinert med musen, det kan du navigere i programmer enkelt. Hvis du har en datamaskin, som en Dell-datamaskin, vil du finne at tastaturet kan noen ganger være låst. Det er mange grunner til dette. Det er kanskje ikke nok minne på harddisken din, eller et virus kan ha forårsaket tastaturet skal låses eller frosset. Du kan også utløse tastaturlåsen funksjonen hvis du tilfeldigvis skriver i en serie av tilfeldige taster. Hvis dette skjer, ikke bekymre deg, det er fortsatt håp for deg å løse problemet. Det finnes en rekke måter å låse Dell tastatur, og artikkelen nedenfor vil gi deg flere ideer. Les videre for å vite mer om hvordan du låser tastaturet.

Hvor å låse opp en dell tastatur. Sjekk låseknappene i tastaturet.
Hvor å låse opp en dell tastatur. Sjekk låseknappene i tastaturet.

  • Sjekk låseknappene i tastaturet. Før panikk og deeming tastaturet ikke nyttig, sjekk først om "NumLock" eller "Function Lock"-tastene er opplyst. Disse vanligvis gjengi visse deler av tastaturet låst. Sørg for at disse ikke er aktivert før du fortsetter med de neste trinnene. Disse tastene er funnet på den øvre høyre del av tastaturet, så sjekk dem ut først og sørg for at nøklene ikke er tent.
  • Back-up og starte på nytt. Forutsatt at musen er fremdeles arbeider, bruke musen til å lagre alle nåværende arbeid. Lukk alle programmer som kjører, og prøve å starte datamaskinen på nytt. Hvis musen ikke fungerer også, eller markøren har frosset, finner Dell-knappen og trykk den ned til maskinen slår seg av. Trykk på knappen igjen for å starte datamaskinen på nytt. Noen ganger, vil musen og tastaturet fungerer perfekt etter at du har startet datamaskinen.
  • Fjern strømkilden. Hvis omstart ikke fungerer, bør du vurdere å slå av datamaskinen og koble den fra stikkontakten. La Dell-datamaskinen hvile en stund før du slår den på igjen. Hvis du bruker en bærbar datamaskin, ta ut batteriet fra enheten. Batteripakken er plassert under den bærbare datamaskinen. Et batteri utløseren holder den på plass. Skyv denne sperren og ta ut batteriet fra den bærbare datamaskinen. La den bærbare datamaskinen kjølig i noen minutter før du fester batteriet og slå på den bærbare igjen.
  • Ta av tastaturet. Hvis disse fortsatt ikke fungerer, kan du prøve å slå av Dell-datamaskinen, koble tastaturet fra CPU og la den hvile litt. Start datamaskinen på nytt og koble tastaturet etter at datasystemet har gjort sin første boot. Du vil bli bedt om å installere tastaturet igjen. Installer tastaturet så snart systemet oppdager det.


Hvis trinnene ovenfor ikke fungerer

Hvis trinnene ovenfor ikke fungerer, må du kanskje bytte ut tastaturet. Det er billigere alternativer til en Dell tastatur hvis det ikke er innenfor budsjettet. Bare se rundt i kontoret forsyne butikkene, og du vil finne en som vil fungere for deg og ditt budsjett. Ta godt vare på tastaturet hele tiden. Hvis du sølt vann eller mat på den, rense den opp umiddelbart og lufte det ut til tørk.