O2e

Hvordan å få øye på en falsk jobbannonse på Craigslist

Craigslist er en svært populære online nettsteder for klassifisert oppføringer

Craigslist er en svært populære online nettsteder for klassifisert oppføringer. Hva er ideell med Craigslist er at det gir lokale oppføringer, som kan være svært praktisk og ideell for ulike transaksjoner. For eksempel kan du søke etter brukte produkter, eiendom, tjenester, og til og med en dato. Craigslist er også populær som en stillingsannonse området, særlig på grunn av sin geografiske aspektet. Du vil mest sannsynlig ønsker å finne en jobb i nærheten av der du bor. Craigslist gjør dette enkelt ved å begrense søkene til din geografiske plassering.

Dessverre

Dessverre, som med alle online liste tjeneste, er Craigslist også åpen for bedrageri eller svindel begått av enkelte brukere. Noen kan være direkte ulovlig. Men noen ikke kan være ulovlig, per se, men er svindel som har til hensikt å gi en uriktig fremstilling jobbannonser, eller til og med lade uvitende personer sine hardt opptjente penger bare for å komme inn i såkalte bli-rik-raskt ordninger.

Vokt dere for innlegg som gir en lønn utvalg

Vokt dere for innlegg som gir en lønn rekkevidde. De fleste legitime jobbtilbud vil ikke indikere lønn informasjon på nettet, med mindre det er en offentlig kjent informasjon (for eksempel statlige lønnstrinn). Stillingsannonser som sier noe sånt som "opp til $ XXX per år", eller noe som sier "potensielle inntekter", eller noe om dette er mistenkelig.

I noen tilfeller

Hvordan å få øye på en falsk jobbannonse på Craigslist. Vokt dere for innlegg som gir en lønn rekkevidde.
Hvordan å få øye på en falsk jobbannonse på Craigslist. Vokt dere for innlegg som gir en lønn rekkevidde.

I noen tilfeller vil en stillingsannonse si at jobben har et bredt spekter av lønn. Selv om dette er nok ikke fake, kan det tyde på en stilling som selger der en kandidat vil tjene minstelønn (eller ingen vanlig lønn i det hele tatt), og "range" vil være fra salg kommisjoner. Selv om dette ikke er fake, per se, kan dette sees som feilaktig fremstilling.

Se opp for trykkfeil og dårlig grammatikk

Se opp for trykkfeil og dårlig grammatikk. Legitime stillingsannonser er ofte gjennomtenkt og godt skrevet. Disse er ofte gjort av HR-avdelinger, som har erfaring med å kjøre annonser på aviser og nettsteder. Hvis jobben notering ble gjort med mange store feil, er det sannsynligvis oppført av et selskap eller en arbeidsgiver som ikke har mye profesjonalitet. Sjansene er, hvis det er legitimt, vil det ikke være et godt arbeidsmiljø uansett.

Se opp for innlegg som krever penger

Se opp for innlegg som krever penger. Legitime arbeidsgivere vil aldri be om penger på forhånd, enten det er for trening eller for andre formål. Hvis du blir bedt om penger, er sjansen stor for at dette er en svindel som er utformet for å rive deg av.

Se opp for "hjemme-baserte" inntektsmuligheter

Se opp for "hjemme-baserte" inntektsmuligheter. Det er mange legitime arbeid-fra-hjemmet muligheter og freelance forretningsmuligheter. Det er også selskaper som tillater telecommuting oppsett fra sine ansatte. Disse er ofte basert på tillit og erfaring, skjønt. Entry-level stillinger er normalt ikke tillatt dette alternativet. Ett unntak, kanskje, er jobber som er "virtuelle" i naturen, for eksempel virtuelle assistenter og lignende. Med disse selskapene, lønner det seg fortsatt å gjøre research, though.

Craigslist er en svært populære online nettsteder for klassifisert oppføringer. Se opp for trykkfeil og dårlig grammatikk.
Craigslist er en svært populære online nettsteder for klassifisert oppføringer. Se opp for trykkfeil og dårlig grammatikk.

Vokt dere for oppføringer som krever "ingen erfaring" selv med ledelsen eller ledende stillinger. Disse vil trolig være svindel. Jada, kan disse være spennende og fristende, men sannsynligheten for at det er legitimt er liten.

Gjør din forskning

Gjør din forskning. De fleste legitime selskaper vil legge inn sine firmanavn, kontaktperson og kontaktdetaljer. Besøk deres hjemmeside og se etter en "jobber" side der de vil trolig legge disse oppføringene, også. Når du er i tvil, ring dem opp eller send en epost. Du kan bekrefte gyldigheten av stillingsannonsen, eller du kan selv være i stand til å finne andre muligheter med selskapet.