O2e

Hvordan å fikse gitarforsterker

Reparasjon og feilsøking av gitarforsterkere

Gitarforsterkere består vanligvis av fire seksjoner, derav en systematisk diagnose av det samme vil hjelpe oss med å løse det.

Hvordan å fikse gitarforsterker. Kontroller strømtilførselen forsyning og sikringen;.
Hvordan å fikse gitarforsterker. Kontroller strømtilførselen forsyning og sikringen;.

Å reparere gitarforsterker:

 1. Kontroller strømtilførselen forsyning og sikringen; de gjenværende delene anta at de strømnettet er frakobles permanent for, bortsett fra hvori en spesifikk sjekken er påkrevd.
 2. Effektdel: Hvis gitarforsterker ikke fungerer helt, kan problemet være den enkleste å fikse. Sjekk strømtilførselen delen. Strømforsyningen sjekk krever at du identifiserer DC (likestrøm) spenninger. Finne samme er svært enkel. Søk etter en transformator - Big kondensator - Rectifier kombinasjon. Dette er vanligvis plassert rett etter at strømmen sikringen på kretskortet. Test utgangsspenninger, som vanligvis er i størrelsesorden 12-0-12 V / 0 - 12V og 42-0-42 / 0-80 V.
 3. Målet med å sjekke ovennevnte spenning er ganske enkelt å bestemme om feilen ligger i det, eller om den kan trygt eliminert i systematiske sjekken. Hvis sjekken gir ingen spenning, flytte til punkt 4-6. Hvis spenningen sjekker er tilfredsstillende, hopper punkt 4-6.
 4. Nå som vi har funnet ut at feilen ligger i spenningen scenen, må vi undersøke dette stadiet å kunne diagnostisere feilen. Se på de store kondensatorer - er det noen tegn til en "burn-out" (preget av forkullede utseende eller blomsterpotte blomst). Smell seksjonen. (En ekspert er vanligvis i stand til å lukte ut den ødelagte delen ved å skille mellom "brent vinyl'-transformator; 'brent elektrolytt' - kondensator og brent silisium - diode.)
 5. Sjekk transformatoren ved hjelp av en enkel kontinuitet test av både den "primære og sekundære spoler. Hvis kontinuitet er all right, gjelder strøm og test spenning over de sekundære spoler (NB A / C innstillinger multimeter skal brukes). Hvis dette er tilfredsstillende, trekk fra strømnettet, og flytte til punkt 6. Hvis ingen strømnettet forsyning er mottatt i den sekundære spolen i tross av spenningsforsyning blir brukt, ha transformatoren erstattet.
 6. Dersom transformatoren har vært trygt eliminert som 'funksjonelle,' det er vår forsøke å avgjøre om likeretteren er 'defunct.' Likerettere er vanligvis "bro" eller "halv bølge" og serveres enten i individuelle dioder eller likeretter pakker. Å diagnostisere likeretter pakken, gjelder spenning på inngangen og måle utgangsspenning. Hvis likeretteren er i form av dioder, teste forbigående karakteristisk for diode, dvs. enkle: Bruk kontinuitet sjekk på de to endene av dioden - er kontinuitet møtt (y / n?) Det motsatte bør være sant når polariteten reverseres (ved vekslende ender mot multimeter). Dersom likeretter / diode feil, har den erstattet.
 7. På dette stadiet, er vi sikre på at strømmen delen er fullt funksjonell, og dette er preget av tilgangen på strøm til kretsen. Vi skal nå i motsatt retning for å finne feil.
 8. Høyttaler sjekk: Kontinuiteten i høyttaleren er sjekket med et multimeter. Hvis høyttaleren kontinuitet er åpne, har vi den erstattet.
 9. Vi nå er sikre på at strømmen delen og slutten delen er fullt funksjonelle. Vi er ned til bart forsterkeren. Vanligvis gitarforsterkere er utformet som Cat B / C - vi trenger å lete etter en balanse av komponenter på tvers av noe som kalles en "Zero Point. The 'Zero Point' er punktet som feeds gitarsignalet - dette punktet er vanligvis opprettholdt på 0 V. Den positive delen av inngangsspenning er matet gjennom en hensiktsmessig partisk kraft transistor og den negative delen gjennom paret sin.
 10. Når du har funnet balansen mellom komponentene, bruker en tester å forsiktig og nøyaktig røre på Zero Point umiddelbart før den siste etappen (effekttransistorene nærheten / koblet til høyttaler). Hvis en fremtredende jording hører støy i høyttalerne, er sukk som dine utgifter reduseres.
 11. Hvis jording støy er ikke fremtredende, må du teste hver transistor på denne delen for en forbigående karakteristisk sjekk (som ble utført i punkt 6).
 12. En strøm transistor består vanligvis av en metallic casing koblet til heatsink. Knyttet til denne casing er en "samler" node. Etter å ha bestemt solfangeren node, blir kontinuitet tester utført for å bestemme emitter og base (eller Google delenummer).
 13. Kraften transistor testen er skjerpet i form av omvendt skjevhet testing, og en beregnet beslutning må tas avhengig av kraften egenskapene strømforsyningsenheten og kretsen for håndtering transientresponsen karakteristiske.
 14. Hvis det blir funnet feil, er effekttransistorene erstattet. Hvis ikke defekt, blir spenningen forsterkning scenen forut effektforsterkning scenen bestemt.
 15. Spenningen forsterkning fasen består vanligvis av en fysisk mindre transistor, typisk en CL eller Ck 100. Test Zero Point for 'jording støy,' sjekk skjevhet motstander for passende verdier - lukt for shorts eller brenne-outs.
 16. Etter at vi har eliminert makt og spenning forsterkning stadier, er alt vi har igjen før amp scenen
 17. Bestem kjernen av pre-amp 'op-amp' eller transistor, bruk nullpunktet teknikk å fastslå utsette delen. Bruk multimeter for å bestemme forbigående karakteristisk for halvledere og passive komponenter. Sjekk også styret for sprekker og pauser.