O2e

Hvordan å filtrere ut søppelpost med MobileMe - post

Spam eller søppelpost er en felles trussel for de fleste av oss i kablet verden. Selv om de er enkle å blokkere både fra din stasjonære PC eller webmail, er vanskeligheten her synkronisering hvilke meldinger du vil blokkere, spesielt hvis du har tilgang til e-post fra mer enn én klient, for eksempel Mail.app, iPhone eller Internett. Spammeldingene også telle mot serveren din lagringsplass, og du kan gå tom for lagringsplass hvis innboksen er fylt med uønsket og uønsket meldinger.

Forutsatt at du har aktivert filtrere bort spam MobileMe e-post, og du bruker Mail.app program på OS X, e-poster i junk-mappen kan ikke nødvendigvis bli synkronisert, og du vil kanskje oppleve at din MobileMe mail innboksen er fylt med post som Mail . app har klassifisert som junk. Du må angi Mail.app innstillingene tilsvarende, slik at søknaden sender de riktige e-post til spam-mappen, og at dette er i sync med serverens innhold.

  1. Åpne Mail.app på Mac.
  2. Klikk på "Preferences". fra E-post-menyen på menylinjen.
  3. Klikk "Junk Mail." Kontroller at check-boksen for "Aktiver filtrering av søppelpost" er avmerket.
  4. Velg "Kontoer".
  5. Velg kontoen som tilsvarer din MobileMe-konto.
  6. Velg "Postkasseoppførsel"-kategorien. Under denne fanen kan du finne "Junk" setting ved siden av papirkurven ikonet. Kryss av i boksen som tilsvarer "Lagre junk meldinger på serveren."

Hvordan å filtrere ut søppelpost med MobileMe - post.
Hvordan å filtrere ut søppelpost med MobileMe - post.

Også, hvis du har krysset check-boksen for "automatisk flytte meldinger som er merket som useriøs til Søppelpost-mappen" i MobileMe e-innstillinger, bør du gjøre det samme i Mail.app. Under "Junk Mail"-fanen i Mail.app preferanser, huke av radio-knappen for "Flytt den til Junk postkasse" under "Når søppelpost kommer" innstilling.

Når disse innstillingene er på plass, vil alle meldinger som er merket som useriøs av Mail.app bli plassert i samme Junk-mappen på MobileMe-serveren. Dette betyr at når du søppel meldinger fra søppelpost-mappen, vil disse også bli fjernet permanent fra serveren, og dermed, fra alle andre enheter eller Mail.app profiler åpner du din e-post fra.

Du må gjenskape disse innstillingene med andre Mail.app profilene hvor du har tilgang til MobileMe e-post fra, for å være sikker på at hver gang du kobler til MobileMe, vil meldingene som er klassifisert som junk ved Mail.app også flyttes til søppelpost mappen på MobileMe-serveren. Dette bør også gjelde hvis du bruker Mail på din iPhone.

Husk at meldinger i søppelpost mappen fremdeles telle mot din totale e lagringsplass. Så vær oppmerksom på at du bør vurdere søppelpost mappen regelmessig for falske positiver (for gyldig e-poster som har blitt klassifisert som spam). Og husk å tømme søppel mappen regelmessig, slik at disse ikke akkumuleres og spise opp lagringsplass.

Hvordan å filtrere ut søppelpost med MobileMe - post.
Hvordan å filtrere ut søppelpost med MobileMe - post.

Et annet godt tips vil være å unngå å gi ut din MobileMe-e ukritisk. Det kan være en god idé å holde en egen, fri, e-postadresse for å abonnere på e-grupper, og for å registrere deg for elektroniske tjenester. Og ikke publisere e-post på din blogg eller andre nettsteder der spam-roboter lett kan høste dem. Denne måten, hvis noen gang du får spam, vil det ikke bli sendt til din dyrebare MobileMe-kontoen.