O2e

Hvordan å finne og slette spyware

Eventuelle malware kan være så ødeleggende som du kan forestille deg

Eventuelle malware kan være så ødeleggende som du kan forestille deg. Den verste av alle spywares, for eksempel, kan spore opp alt du gjør på datamaskinen-fra tastene du trykket til nettsteder du har besøkt. Å ha spywares er ikke bare en trussel mot personvernet, men det kan være en trussel mot omdømme, også. Informasjon som spywares kan få er potensielt i stand til å rane av penger fra ditt kredittkort eller ved hjelp av kontoene med onde hensikter. Det er derfor finne og slette spyware er en ferdighet som hver datamaskin eier bør vite.

Spywares kan lokaliseres og slettes ved å installere en pålitelig anti-spyware program, avinstallere mistenkelige filer, eller gjør disse manuelt. Nedenfor finner du fremgangsmåten for å følge når finne og slette spyware:

  • Trinn 1. Installer en pålitelig anti-spyware program. Sørg for at du har den nyeste versjonen. Start datamaskinen på nytt etter installasjon av programmet. Kjør den til grundig skanne datamaskinen for noen spyware. Søknaden vil finne og slette sine anerkjente spywares for deg. Ved hjelp av en anti-spyware program er det enkleste valget. Men det kan ikke være det beste valget, spesielt for vanskelig å få-kvitt og nyere spywares. Alltid vurdere også at disse programmene bare erkjenne spywares som er i deres database. Spywares som ikke er inkludert i sin liste vil bli avvist som en trygg program.
  • Trinn 2. Lukk alle programmer som ikke er nødvendige for å kjøre i bakgrunnen. Start fra skanning hva som er i oppgavelinjen. Høyreklikk ikoner som synes ukjent og unødvendig. Hvis du er usikker, sjekk programmet på internett og se om det er trygt. Spywareremove og lignende nettsteder har en stor database med informasjon om spywares og deres identifiserte aliaser. Gå til oppgavelinjen også ved å trykke CTRL + ALT + DEL. Gå til "Prosesser"-kategorien og se etter mistenkelige programmer. Være svært mistenksom av prosesser som slutter på "EXE". Dette er kjørbare filer. Hvis du er usikker om et bestemt program, sjekk Internett igjen. Avslutte et trygt program som svchost.exe kan automatisk slå av datamaskinen.
  • Trinn 3. Avinstaller mistenkelige programmer fra Legg til / fjern programmer. Klikk på "Start"-knappen og deretter "Control Panel". Gå til Legg til / fjern programmer. Her vil du se de installerte programmene i datamaskinen. Sjekk for eventuelle mistenkelige programmer. Igjen, bruke Internett til å dobbeltsjekke ektheten og sikkerhet av et program før du avinstallerer den. Klikk på "Endre / fjern"-knappen, som dukker opp når programmet er valgt. Når klikket, vil denne knappen avinstallere programmet.
  • Trinn 4. Start datamaskinen på nytt. Spywares du har slettet kan fortsatt være aktiv. Hvis datamaskinen ikke lastes opp som det brukes til, så bedre være mistenksom. Datamaskinen din må lide en spyware angrep. Hvis dette er tilfelle, må du slette de gjenværende filer av disse spywares som du allerede har avinstallert.


Hvordan å finne og slette spyware. Installer en pålitelig anti-spyware program.
Hvordan å finne og slette spyware. Installer en pålitelig anti-spyware program.

Spywares vanligvis spare seg i C: \-stasjonen eller stasjonen er "Windows" eller "Program Files"-mappen. Slett alle filene og mappene knyttet til de slettede spyware-programmer. Fokus på filer med EXE forlengelse. Søk på nettet for sitt rykte før du sletter filene. En av dem kan være en viktig del av datamaskinens normal drift. Disse filene kan virke mistenkelig, men du kan la dem i deres mappe: pagefile.sys, NTLDR, NTDETECT.com, Msdos.sys. IO.SYS, Config.sys. Bootlog.txt, boot.ini. og autotexec.bat.