O2e

Hvordan å forberede for en programvare lisensiering revisjon

Dagens forretningsmiljø krever programvare bruk

Dagens forretningsmiljø krever programvare bruk. Det er vanskelig å forestille seg drive en bedrift uten en. Tenk om dette, hvis du ikke kan gå en dag uten å bruke maskinen hjemme med sin programvare som gjør det mulig for deg å oppnå grunnleggende databehandling, hvor mye mer hvis du kjører en bedrift? Ja og på grunn av dette, er du underlagt en programvare lisensavtale som gjør din bedrift kvalifisert for en lisensiering revisjon. I sannhet, er du ganske mye igjen på egen hånd for å bruke programvare etter å ha akseptert en EULA eller End-User Licensing Agreement. Den skår i gleden er at programvaren utgiver eller en bransjeforening kan mistenke at du bruker programvaren utenfor sine innbilte parametere, og dermed tilsynet. Når konfrontert med denne situasjonen, er forberedelse et must.

Her er hvordan å forberede for en programvare lisensiering revisjon.

  1. Snakk med en advokat. Spesielt noen som er trent og utdannet med de lover som regulerer programvare bruk. Etter å beholde sine tjenester, la ham gi deg råd om hva du trenger å vite, og la ham gjøre jobben sin ved å sørge for at alt som må rettes er gjort for at tilsynet skal være vellykket fra begynnelse til slutt.
  2. Møte med IT-avdelingen. Ta med din IT-ansatte opp til hastighet om revisjonen slik at teamet kan forberede de nødvendige dokumenter som bevis på kjøpet, lisensavtaler, og generelt sjekke at programvaren ikke har blitt ulovlig tuklet med eller distribuert.
  3. Finn ut hvem som vil lede tilsynet. Programvarelisensiering Revisjoner er the real thing med de store kanonene i bransjen utfører revisjonen selv. Sjansene er, vil de store to lede tilsynet: Business Software Alliance (BSA) og Software & Information Association (SIA).
  4. Spør etter dagsorden for tilsynet. Hovedformålet for revisjonen er å finne ut hvordan programvaren brukes, men dette vil bli brutt ned til en tidsplan for revisjon besøk og vil være basert på en agenda. Be om en kopi, slik at internt, du, advokaten, og IT-avdelingen kan pore over det sammen og adresse hva du har på det tilsvarende.
  5. Instruere alle dine ansatte til å samarbeide om tilsynet. Imponer betydningen av revisjonen og instruere alle til fullt ut samarbeide med revisjonsteamet. Assuage frykten for å "sette-my-foot-in-my-munn" ved å tildele IT-avdelingen for å yte assistanse når et spørsmål blir forvirrende eller expository. Det er også ditt ansvar å la dem vite at dette tilsynet ikke vil true noens jobb for å snakke og svare på spørsmål. Det er hva en revisjon er for allikevel.
  6. Sortere dokumenter som er relevante for revisjonen. Uten forsinkelse, slår dokumentene over til revisor når han ber deg om det. Disse dokumentene kan være i ferd driftsrutiner, programvare varelager, nyeste logger, historiske revisjon papirer, og programvare informasjon.
  7. Følge revisor når han gjør sine runder. Han vil trenge innføring i hver avdeling hodet og lagene at han ønsker å overvåke. Å være med ham legger også alle rolig og setter tonen for samarbeid. Det vil være noen tilfeller også at revisor vil trenge hjelp til å ha en politikk eller prosedyre forklart. Hvis du vil være for opptatt på dagen (e) av revisjonen, tildele en betrodd bindeledd til å ta din plass.
  8. Gi revisor sitt eget arbeid stasjon. Han vil trenge tilgang til sin egen plass på kontoret. Sørg for at han har en sammen med en telefon, faks, eller bærbar datamaskin med Internett-tilgang og kontorrekvisita som penn og en notatblokk.

Hvordan å forberede for en programvare lisensiering revisjon. Møte med it-avdelingen.
Hvordan å forberede for en programvare lisensiering revisjon. Møte med it-avdelingen.

Gå passerer revisjon og mål for en A +!