O2e

Hvordan å holde en høy feedback score og Dsrs på ebay

Hvis du er en selger på eBay

Hvis du er en selger på eBay, er det viktig at du holder din score høyt, spesielt tilbakemeldinger og detaljert selger rating eller DSR. Sistnevnte viser til detaljert informasjon etterlatt av en kjøper til deg som selger beskriver sin erfaring når du arbeider med deg og hans innsikt om dine produkter eller tjenester. På den annen side, viser det første en til ditt rykte som medlem av eBay.

Hvis du ikke klarer å holde disse scorer høyt, kan det påvirke din bedrift direkte. Siden sikkert du ikke vil at dette skal skje med deg, er det alltid nødvendig for deg å gjøre det et poeng at DSRs og tilbakemeldinger score ikke blir for lav. Så her, sjekk ut noen nyttige tips i å holde eBay stemmer på toppen:

  • Vær ærlig når du beskriver dine produkter. Ikke skjule noen feil på elementet for salg når du beskriver det i salg siden. Det er viktig at du forteller alt om elementet som ærlig, nøyaktig og fullstendig som mulig. Det vil alltid følge at når du ikke er ærlig om dine elementbeskrivelsene, vil kjøperne ikke være fornøyd med noen sjanse.
  • Legg bilder av dine varer for salg. Ikke bli tilfredsstilt om hvordan du legger bare ett bilde av varen din. Det er best hvis du kan laste opp bilder i forskjellige vinkler utheving ikke bare de gode delene, men også feil. Hvis du følger dette, kan du alltid få poeng for full offentliggjøring til alle kjøperne.
  • Forklar fullt vilkårene for salg av produktene. Diskuter i detalj informasjon om vilkår og betingelser for salg. Dette må omfatte fraktkostnader, frakt tidslinje, returpolicy betalingsmetoder, og lignende. Gjør det et poeng at du oppgir viktig informasjon for å unngå enhver form for misforståelser mellom deg og kjøperen.
  • Forklar avgifter tilsvarende. Selv om kundene vet at penger er involvert i å kjøpe noe, har de fortsatt ikke vil at ideen om å betale for mye. Men hvis du kan forklare flere avgifter som frakt og håndtering veldig godt til kjøperne, vil de føle seg mer komfortable med ekstra kostnad.
  • Ivareta spørsmål omgående. Alltid være tilgjengelig for å svare på spørsmål fra kunder, slik at de vil føle seg viktig. Ta oppmerksom på at du må gi oppmerksomhet og respekt for dine kunder fordi uten dem, vil du forretninger går ingensteds. Tross alt, kundene er de som skal gi deg karakterer i slutten så bedre ta dem hele tiden.
  • Alltid kommunisere med alle. Send ut e-postmeldinger hver nå og da for å oppdatere kunder om status for kjøpet. For eksempel, melding dem når auksjonen avsluttes, når du har mottatt betalingen, og når du har levert varen.
  • Løse tvister raskt. Hvis av noen sjanse en kjøper filer en tvist mot deg, håndtere det med en gang. Ikke la din kunde bli frustrert i lang tid fordi jo lenger han venter, jo sintere og mer frustrert han vil bli. Hvis det skjer, vil han trolig gi deg en lav DSR.


Hvordan å holde en høy feedback score og dsrs på ebay. Vær ærlig når du beskriver dine produkter.
Hvordan å holde en høy feedback score og dsrs på ebay. Vær ærlig når du beskriver dine produkter.

Ta oppmerksom på at poengsummen din vil rent avhenger ytelsen når selge varer på eBay. Derfor må du bare stole på deg selv for å holde DSR og tilbakemeldinger score høyt.