O2e

Hvordan å klone en harddisk med linux

Vedlikeholde datamaskinen kan være irriterende for noen

Vedlikeholde datamaskinen kan være irriterende for noen. Med mindre du er typen som er sint om noe computer-relatert, sjansene er du ikke egentlig gjøre noen form for datamaskin vedlikehold, bortsett fra kanskje å slette gamle filer og tømme papirkurven. Men de som har mistet enorme volumet av filer på grunn av datakrasj vet betydningen av å opprettholde datamaskinen og sikkerhetskopiere dataene dine. Så for åpen kildekode elskere som bruker Linux-baserte operativsystemer, her er noen ideer om hvordan å klone harddisken og effektivt sikkerhetskopiere data.

 • Bruke verktøy som "dd" og "gddrescue". Som en påminnelse, er "dd" ikke for den teknisk-utfordret. Det er en komplisert program og bruke den til å klone harddisken vil være en lang prosess. Gddrescue er enklere, og det gjør kloning mye mye raskere. Her er en steg-for-steg hvordan du klone Linux-systemet ved hjelp av Gddrescue.
   • Klargjør datamaskinen for kloning. Dette innebærer frakobling alle typer lagringsenheter, inkludert eksterne harddisker, minnekort og kameraer.
   • Starte datamaskinen hvis harddisken du ønsker å klone bruker en Linux live CD, f.eks Knoppix eller Ubuntu Live.
   • Avgjøre hvilken er din kilde stasjonen og som er din målstasjonen. Dette er ganske enkelt hvis harddisken er partisjonert i to siden destinasjonen stasjonen er trolig oppkalt / dev / sdb /. Hvis din kilde stasjonen og målstasjonen er av forskjellige størrelser, kan du bruke deres størrelse avgjøre hva som er kilden, og som er målet.
   • Aktiver universet og multivers repositories. Du finner dette under Administrasjon-menyen på Linux Live-CD. Administrasjon er arkivert under System, som du kan finne i nærheten av oppgavefeltet. Sørg for at du sjekker universet og multivers respositories.
   • Last ned gddrescue. Du kan laste ned dette fra Linux Live CD. Det er under Tilbehør delen av menyen Programmer. Du kan også skrive inn følgende i kommando boksen: sudo apt-get install gddrescue.
   • Klone harddisken din. I terminalen, skriver du inn følgende kommando: sudo ddrescue-v / dev / SOURCE / dev / DESTINATION. Ikke glem å erstatte SOURCE med navnet på din kilde stasjonen og destinasjon med navnet på din målstasjonen.
 • Bruk open source verktøy som CloneZillaer og EASEUS disk kopi. Begge verktøyene er ikke programvare som du kan installere på datamaskinen din. Snarere kan de lastes ned som ISO image eller ZIP-fil til en CD eller USB-minnepinne. Bruk noen av disse for å starte datamaskinen og følger instruksjonene for kloning harddisken. Detaljerte instruksjoner finner du i nettstedet til begge disse verktøyene. Ta oppmerksom på at EASEUS er ideell for nybegynnere.


På et endelig notat

Hvordan å klone en harddisk med linux. Bruke verktøy som "dd" og "gddrescue".
Hvordan å klone en harddisk med linux. Bruke verktøy som "dd" og "gddrescue".

På et endelig notat, det er andre måter å klone Linux-basert system. Nøye velge hvilket alternativ å bruke, spesielt hvis du ikke er godt bevandret i datamaskiner som du kan slette alt i stedet for å sikkerhetskopiere det opp. Det siste alternativet er å leie noen til å gjøre det for deg og lære deg hvordan det gjøres.