O2e

Hvordan å koble en laptop til en flatskjerm - TV

I dag, med fremskritt innen teknologi, kan du nå koble den bærbare datamaskinen til en flatskjerm-TV og bruke den som skjerm. Dette er svært nyttig når du gjør en presentasjon til et stort publikum, eller når du ønsker å se en favoritt show, selv om du ikke har en DVD-spiller. Er det visse hensyn som skal oppfylles, men hvis portene på TV og din laptop er kompatible, så er det ingen grunn til bekymring. Her er fremgangsmåten for å koble den bærbare datamaskinen til en flatskjerm-TV.

1. Kontroller tilkoblingene er tilgjengelige i den bærbare datamaskinen og flatskjerm-TV. Det er 5 typer porter:

Hvordan å koble en laptop til en flatskjerm - TV. S-video eller super video - en 4-spiss runde pluggen brukes til dette mer avansert analog video-tilkobling.
Hvordan å koble en laptop til en flatskjerm - TV. S-video eller super video - en 4-spiss runde pluggen brukes til dette mer avansert analog video-tilkobling.

  • Kompositt / phono plugg eller RCA-port - for analog video og audio komponenter ved å bruke tre runde, fargede kontakter - hvit for venstre lyd, gult for komposittvideo og rødt for høyre lyd
  • S-Video eller Super Video - en 4-spiss runde pluggen brukes til dette mer avansert analog video-tilkobling. Det er egne røde og hvite lydkabler som ligner på RCA-kontakter. For bærbare datamaskiner med høy kvalitet lydanlegg trenger du ikke lydkablene. Det er også en RCA til S-Video-kabel i tilfeller hvor det er en RCA-port i en og en S-Video-port i en annen.
  • VGA eller Video Graphics Array - bærer analoge videosignaler og grafikk og vise data. Dette bruker en 15-pinners kontakt. Du trenger en PC til TV omformer hvis du har denne type port som er USB-drevet. Du plugger VGA-kabel fra den bærbare datamaskinen til omformer og S-Video eller RCA-kabel til TV-en.
  • DVI eller Digital Video Interface - dette er en rektangulær 24-pinners enhet for digital video med separate RCA analoge lydkabler. Dette er stort sett funnet i bærbar Mac.
  • HDMI eller High Definition Multimedia Interface - dette er omtrent halve størrelsen av en DVI-port og har 19 pinner og gir både digital video og lyd, som finnes i nyere bærbare datamaskiner og nye HD-TV.

2. Du må kjøpe noen video kabler. De fleste bærbare datamaskiner har og S-video-utgang. Den kan kobles til S-video-inngang på en flatskjerm-TV med en S-video-kabel. Dette er en rund kabel med en 4-pinners eller 7-pin tips. Dette vil gi en lavere bildekvalitet. For bedre bildekvalitet, bruker den bærbare VGA-porter hvis flatskjerm-TV støtter port for en DVI til HDMI-kabel. Sørg for å koble kabelen mens TV-en er slått av, så ofte på TV vil ikke anerkjenne skjermen fra eksterne kilder.

3. For en Windows Vista-operativsystem, åpne Display innstillinger og aktivere Utgang til TV-skjermen. Du har valget mellom å forlenge skjermen og bruke TVen som en dual monitor eller speile innholdet i den bærbare datamaskinen.

4. Bruk din flatskjerm-TV-fjernkontrollen til å bytte til eksterne innganger fra menyen og endre standard Video 1 til en annen innstilling som Video 2 eller HDMI 1. Dette vil avhenge av sammenhengen du har brukt for den bærbare datamaskinen og TV-en.

VGA eller video graphics array - bærer analoge videosignaler og grafikk og vise data.
VGA eller video graphics array - bærer analoge videosignaler og grafikk og vise data.

5. Endre TV-oppløsning fra Kontrollpanel> Skjerminnstillinger slik at bildet ikke blir forvrengt. Sørg for at skjermen sideforhold og pikslers oppløsning av den bærbare datamaskinen og flatskjerm-TV er kompatible. Sjekk brukerhåndbøkene for begge gadgets.

Løs kompatibilitetsproblemer først og få de riktige kablene for å koble den bærbare datamaskinen til en flatskjerm-TV. Bruk kortene hvis portene mellom den bærbare datamaskinen og flatskjerm-TV er forskjellige. Kontroller at oppløsningen av både laptop og TV er kompatible også, slik at du kan ha en flott tid å se eller presentere noe på en større skjerm.