O2e

Hvordan å koble opp en ekstern harddisk

Hvis du har en datamaskin eller en bærbar allerede fylt med forskjellige filer

Hvis du har en datamaskin eller en bærbar allerede fylt med forskjellige filer, og hvis du fortsatt trenger mer plass, er ett av alternativene du har å kjøpe en ekstern harddisk. Mens du kan også installere en annen harddisk i datamaskinen, eller oppgradere harddisken størrelse i den bærbare datamaskinen, kjøpe en ekstern harddisk har den ekstra fordelen av bærbarhet. Dette betyr at du kan koble den eksterne harddisken til en rekke bærbare datamaskiner, og bære den med deg uansett hvor du går. Her er hvordan du kan koble stasjonen til datamaskinen eller laptop.

Hvordan å koble opp en ekstern harddisk. Hvis du har en datamaskin eller en bærbar allerede fylt med forskjellige filer.
Hvordan å koble opp en ekstern harddisk. Hvis du har en datamaskin eller en bærbar allerede fylt med forskjellige filer.

  • Strømkilde. Først av alt, må du koble harddisken til en strømkilde. Mange tror at en ekstern harddisk fungerer akkurat som en USB. I virkeligheten, men en USB-og en ekstern harddisk er strukturelt annerledes, siden den eksterne harddisken inneholder bevegelige deler og en faktisk disk. På grunn av dette, må du slå på harddisken disken slik at den kan spinne og flytte. Strømkilden kan være en ekstern utløp, eller den kan også være en ekstra USB 2.0 sporet.
  • Datamaskin. Neste, må du koble til harddisken til datamaskinen selv. I pakken for den eksterne harddisken, vil du vanligvis finne en USB-kabel. Koble den ene enden av USBH kabelen til den eksterne harddisken og den andre enden av USB-kabelen til datamaskinen selv. Hvis du har en av de nyere eksterne harddisker, den ene enden av harddisken vil ha to USB kontaktene. En spiss vil være for informasjonen mens den andre spiss vil være for strømmen. Sørg for at du bruker en USB 2.0-port for disse.
  • Installerer. Neste, må du installere programvaren som trengs for datamaskinen å gjenkjenne den eksterne harddisken. Gjør dette ved å ta inn installasjons-CDen som følger med i esken. Du trenger bare å installere den eksterne harddisken disk en gang for hver datamaskin der du vil bruke den eksterne harddisken, og når programvaren er installert, vil du bare trenger å plugge inn og ta ut den eksterne harddisken etter behov. Husk imidlertid at de nyeste eksterne harddisker er anerkjent av de fleste datamaskiner i dag, på grunn av plug and play funksjoner som disse harddisker har. Dette betyr at du ikke lenger trenger å installere programvare.
  • Oppdaterer. Sørg for at du fremdeles oppdatere den eksterne harddisken til, og i løpet av den første installasjonen. Noen ganger er oppdatering gjort automatisk, men hvis ikke, kan du alltid oppdatere driverne via kontrollpanelet eller en tredjepart driver updater.
  • Bruker. Når den er installert, får du tilgang til en ekstern harddisk fra Min datamaskin Panel. Det vil bli vist som en egen harddisk, og du kan lagre filene dine der som normalt.

Når du trenger å fjerne den eksterne harddisken fra datamaskinen sørge for at du alltid mate enheten riktig og vente til datamaskinen for å fortelle deg at det er trygt å fjerne enheten. Ellers kan informasjon gå tapt.