O2e

Hvordan å konvertere tradisjonelle CV til en ASCII CV

Den tradisjonelle CV gjør bruk av fancy formatering

Den tradisjonelle CV gjør bruk av fancy formatering, ulike fonter og tekster i ulike type størrelser. Mens en godt formatert tradisjonell CV kan være svært behagelig for øynene, og mens dette kan faktisk lage din CV mer lesbar, bør du også opprette en ASCII kopi av din CV. ASCII CV er mye brukt når du sender gjenopptas over Internett gjennom bruk av e-post. Her er hvordan du kan konvertere CV til ASCII.

  • Åpne. Først av alt, må du finne den myke kopi av tradisjonelle CV, og åpne den med en tekstbehandler som Microsoft Word. Selv om en typisk Word-dokument kan se enkelt, det er faktisk mange skjulte og spesialtegn som er innebygd i filen, som må fjernes i ASCII-filen. Disse inkluderer spesielle symboler og fancy formatering, for eksempel bruk av ulike fonter og skriftstørrelser og bruk av mellomrom, avsnitt, et cetera. Dobbeltklikk på filen for å åpne den, eller åpne tekstbehandlingsprogram først, og deretter åpne filen fra "File"-knappen på toppen av skjermen.
  • Lagre som. Når filen er åpnet, er neste skritt å lagre det som en tekstfil. Tekstfilen er lik standard-filen som er produsert når du åpner Notisblokk, som er en av de mest grunnleggende ordet programmer, og som installeres automatisk i de fleste datamaskiner. Du kan gjøre dette ved å klikke på Fil-knappen, og deretter Lagre som-knappen på skjermen. En dialogboks vises hvor du vil se de ulike filformater som du kan lagre CV i. Velg "Bare tekst med linjeskift." Datamaskinen vil gi deg en advarsel om at det er formateringsalternativer som ikke vil bli konvertert når du lagrer filen som en tekstfil. Klikk på OK og fortsetter.
  • Redigering. Når du har lagret filen som en tekstfil, lukker vinduet ved å klikke på knappen Lukk på den øverste høyre side av tekstbehandlingsprogram skjerm. Søke etter tekst fil på datamaskinen din og dobbeltklikk på den. Når det åpner opp, vil du legge merke til at mye av formatering som du har brukt på filen er blitt endret eller fjernet. Skriftene vil ha endret, stiler vil ha endret seg, og størrelsene vil ha endret, samt avstanden og avsnitt. Redigere disse slik at du ender opp med en enkel CV bestående av blokker av punktene atskilt bare med mellomrom mellom linjene. Sørg for å fjerne de spesielle symboler så vel som kuler. Erstatte disse med stjerner. Etter redigering, lukke filen og når du blir bedt, klikker du Lagre.


Når du har gjort dette

Hvordan å konvertere tradisjonelle CV til en ASCII CV. Den tradisjonelle CV gjør bruk av fancy formatering.
Hvordan å konvertere tradisjonelle CV til en ASCII CV. Den tradisjonelle CV gjør bruk av fancy formatering.

Når du har gjort dette, vil du være i stand til å sende ASCII CV via e-post. Når du bruker Internett, er alt du trenger å gjøre for å kopiere teksten fra ASCII-fil og deretter å lime den inn i e-posten som du skriver. Teksten CV vil bli kopiert som er, og du trenger ikke lenger å redigere den.