O2e

Hvordan å lage et vannmerke med Microsoft Office 2007

Lesing av dokumenter kan bli en kjedelig ork etter en stund

Lesing av dokumenter kan bli en kjedelig ork etter en stund. Du bare ser på en hvit ark fylt med ord, går på og om ett emne eller en annen. Selv om dette er ganske standard for alle offisielle dokumenter, er det ingen regel mot å gjøre dokumentet litt mer moro å se på ved å legge til et vannmerke på siden.

Et vannmerke er et bilde funnet i bakgrunnen der teksten er skrevet over. Noen offentlige etater bruker sin offisielle segl som et vannmerke, samt noen bedrifter og skoler. Dette tjener det formål å la folk som leser dokumentet vet at dokumentet kom fra det aktuelle selskapet og anses offisiell korrespondanse. Noen mennesker bruker familiebilder eller søte bilder de fant på nettet for å bruke som vannmerke for sine dokumenter. Så hvis du vil at brev og dokumenter skal inneholde litt personlighet, legg i et vannmerke.

Hvordan å lage et vannmerke med microsoft office 2007. Lesing av dokumenter kan bli en kjedelig ork etter en stund.
Hvordan å lage et vannmerke med microsoft office 2007. Lesing av dokumenter kan bli en kjedelig ork etter en stund.

Her er en trinnvis fremgangsmåte for hvordan å sette i et vannmerke på dokumentene dine hvis du bruker MS Word eller Microsoft Office 2007

  • Gå til dokumentet header og velg kategorien Sideoppsett.
  • I kategorien Sideoppsett, velg "vannmerke Menu"
  • Du vil bli tatt til en annen meny der du kan velge bilder i datamaskinen som du kan bruke som et vannmerke.
  • Velg "Picture" eller "Tekst" avhengig av hva slags vannmerke du vil bruke for dokumentet.
  • Hvis du har valgt "Picture" en dialog boks vil komme ut spør du å finne filen du vil bruke som vannmerke. Bare finn bildet på datamaskinen, velg den og klikk "OK"
  • Hvis du har valgt "Text" vil du bli gitt en tekstboks til å skrive i. Bare skriv inn meldingen du vil bruke som et vannmerke og klikk "OK"
  • Når du klikker "OK" for enten "Picture" eller "Tekst" vil du automatisk bli tatt tilbake til dokumentet der du vil se vannmerket allerede brukt til dokumentets sider. Hvis du ønsker å justere plasseringen av vannmerket, bare gjenta trinn 1-5 og justere vannmerket tilsvarende med de tilgjengelige alternativene i dialogboksene som dukker opp.


Vær oppmerksom på at vannmerkets alternativene er også justerbar

Vær oppmerksom på at vannmerkets alternativene er også justerbar. Hvis du vil at vannmerket skal være litt mindre falmet, kan du justere det også i dialogboksene tidligere. Det er best at du prøver deg frem med hva slags vannmerke du kan sette i dokumentene som det gir en liten element av moro til en ellers kjedelig dokument.

Du må også være på vakt mot alltid bruke vannmerker

Du må også være på vakt mot alltid bruke vannmerker. Hvis du gjør et offisielt dokument, kan du ikke ha et vannmerke som ikke gjør deg vises profesjonell eller ansvarlig. Øv skjønn ved bruk vannmerker, er det sant at det kan bryte en ellers monoton dokument, men du må ta hensyn til personen som leser den. Bare holde det i bakhodet når du oppretter vannmerker for dine brev og korrespondanse, og du bør være i orden.