O2e

Hvordan å lære det grunnleggende om kabling stereoanlegg

For en omfattende hjemmeunderholdning suite

For en omfattende hjemmeunderholdning suite, trenger du en stereoanlegg som vil fullføre flatskjerm-TV og dyre DVD eller datastyrt hjemmeunderholdningssystem. En av utfordringene som mange av folk opplever, er imidlertid vanskelig ledninger stereoanlegg. Som stereoanlegg blitt mer avanserte, og som flere og flere mennesker er på jakt etter surround funksjoner i sine stereoanlegg, blir ledninger like kompleks. Her er hvordan du kan lære om grunnleggende kabling stereoanlegg.

  1. Få oversikt. Først lærer om grunnleggende stereoanlegg. Det er vanligvis fire primære komponenter som utgjør stereoanlegg - den primære enhet eller konsoll, de primære høyttalere, subwoofere, og forsterkere. Du kan hoppe over forsterkere og subwoofere, men å legge disse til stereoanlegget vil forbedre lydkvaliteten. Du vil også trenge venstre og høyre høyttaler på baksiden og forsiden av rommet som du installerer stereoanlegg i, hvis du ønsker surroundlyd. Den faktiske hjemmeunderholdningssystem bør også ha dekodere for surroundlyd.
  2. Type stereoanlegg. Du bør også vurdere hvilken type stereoanlegg som du arbeider i. For eksempel, stereoanlegg som er designet for biler er mer komplekse, siden disse må monteres inn i en mindre plass og vil ha begrenset strømforsyning. Akustikken i en bil er også forskjellige, fordi det er nok av stoffer og andre hindringer i en bil som kan gjøre stereoanlegget vanskeligere å installere på en effektiv måte som vil maksimere surround lyd eller avansert lyd.
  3. Ledningsnett grunnleggende. Høyttalersystemer skal kobles med ledninger som er farget rød og svart. Den grunnleggende regelen er at de svarte ledningene tilsvarer de negative terminaler i stereoanlegget konsollen, mens de røde trådene er positivt ladet og bør være knyttet til de positive terminalene i stereoanlegget konsollen. Disse ledningene er løkke rundt en pinne, og deretter skrudd ned på plass. I biler, bør ledningene være skrudd ned, siden bil vibrasjoner under reise og når motoren er humming kan sakte fortrenge ledningene.
  4. Feste stereoanlegg komponenter. Først plasserer stereoanlegg konsollen i et lett tilgjengelig sted. I et hjem, kan dette være i nærheten av apparatet eller på en egen tabell i nærheten av deg. I biler, er stereoanlegget konsollen vanligvis plassert i dashbordet. Deretter kobler ledningene for fronthøyttalerne, etterfulgt av ledningene for ryggen høyttalere. Til slutt legger forsterkere og subwoofere. Sørg for at ledningene er sterkt koblet til.

Bortsett fra de tradisjonelle ledninger metoder

Hvordan å lære det grunnleggende om kabling stereoanlegg. Ledningsnett grunnleggende.
Hvordan å lære det grunnleggende om kabling stereoanlegg. Ledningsnett grunnleggende.

Bortsett fra de tradisjonelle ledninger metoder, moderne stereoanlegg i dag tilpasse seg nye ledninger som kan overføre mer data, for eksempel HDMI ledninger som kan overføre ikke bare lyd, men video og data signaler i tillegg. Noen hjemmeunderholdningssystemer begynner å gjøre bruk av disse ledninger teknologier. Hvis dette er tilfelle, vil du bare trenger å plugge ledningene mellom hovedkonsollen og høyttalerne. Noen high-tech hjemmeunderholdningssystemer selv har stereoanlegg som fungerer via Wi-Fi.