O2e

Hvordan å låse datamaskinen i ett sekund med bare to taster

I denne dataalderen

I denne dataalderen, er data beskyttelse av største betydning. For personer som arbeider på sensitive bedriftens data, er det viktig at de mosjonerer de nødvendige forholdsregler for å beskytte bedriftens data til enhver tid. Selv i et kontor innstillingen, bør en ansatt sørge for at datamaskinen hans er sikkert før han forlater skrivebordet sitt, selv om bare for noen få minutter. Du vet ikke om en samvittighetsløs medarbeider ønsker å stjele selskapet informasjon lagret på datamaskinen din. Allerede før advent av datamaskiner, er det trygt forretningspraksis å holde skrivebordet rent og alle dokumenter og filer som er lagret i de riktige arkivskap etter utgangen av hver arbeidsdag.

Hvordan å låse datamaskinen i ett sekund med bare to taster. Denne datamaskinen lås snarvei har blitt testet på windows xp.
Hvordan å låse datamaskinen i ett sekund med bare to taster. Denne datamaskinen lås snarvei har blitt testet på windows xp.

Erfarne databrukere med noe programmering bakgrunn kan skrive noen enkle skript for å låse datamaskinene sine, andre bruker tre taster på tastaturet. Men det er fortsatt en enklere måte å låse datamaskinen med bare to taster på tastaturet som bare vil ta ett sekund for å gjøre. En kjekk liten måte å holde dokumentene sikker når du trenger å forlate skrivebordet i en hast. Her er hvordan å låse datamaskinen i ett sekund med bare to taster.

  • Denne datamaskinen lås snarvei har blitt testet på Windows XP. Dette virker kanskje ikke med andre operativsystemer, inkludert andre versjoner av Windows OS. Windows XP har en innebygd naturlig hurtigtast for å låse datamaskiner med en kompatibel tastatur.
  • Du bør ha et tastatur med Windows-tasten. Noen generiske tastatur har ikke denne ekstra nøkkel. Dette er en av nøklene som du vil trykke på for å midlertidig låse datamaskinen.
  • Lag og sette et passord for kontoen din. Hvis du ikke har gjort dette tidligere, må du gjøre slik at du vil være i stand til å låse opp datamaskinen. Gå til Kontrollpanel og se etter ikonet for brukerkontoer. Dobbeltklikk på den for å ringe dialogboksen. Du vil navnet ditt som administrator hvis du er den eneste som bruker maskinen eller velge navnet ditt fra listen over brukere. Velg alternativet for å opprette et passord for kontoen din. I den neste dialogboksen, angi passordet du har valgt og legge inn det igjen i den neste boksen. Dette bidrar til å gjøre sikker på at du har angitt riktig passord. Klikk på knappen for å opprette passord for å bekrefte det. Du vil bli spurt om du ønsker å gjøre mapper og filer private. Hvis du er den eneste brukeren av datamaskinen, velger du bare Nei Hvis det er andre brukere, så må du velge Ja. Avslutte kontoen dialogboksen og kontrollpanelet etterpå.
  • Fortsett å låse datamaskinen når det trengs. Nå, når du kommer til å forlate pulten din i noen minutter, trykker du på Windows-tasten pluss L-tasten for å låse datamaskinen. Med ditt passord på plass, bare du kan låse opp maskinen.


Sørg for at du bruker et passord som er lett for deg å huske, men ikke relatert til ting som du regelmessig gjøre eller ting som du liker at en ville være tyveri vil være lett å gjette. Skriv ned passordet og oppbevar det på et trygt sted i tilfelle du har glemt passordet ditt. Sjekk hvordan andre Windows-operativsystemer håndtere to-tasten låsing før du prøver å låse datamaskinen.