O2e

Hvordan å legge merke til nettsvindel

Det er mange mennesker som prøver å tjene penger på nettet ved å scamming og stjele andre folks penger. Disse uredelig ordninger er vanligvis begått via e-post korrespondanse og online annonser som fører offeret til et bestemt nettsted for å fullføre svindel. Problemet er at folk flest er for godtroende og uerfarne til å lese mellom linjene og se sannheten. Likevel, dette trenger ikke å skje med deg. Det er surefire måter å få øye og avsløre en online svindel.

1. Kaller dem. En av de mest effektive måtene å oppdage en scam er ved å ringe opp kontakten nummer følger potensielt uredelig tilbudet. Tilbud på nettsider eller sendes via e-post er vanligvis ledsaget med et telefonnummer. Hvis den gjør det, kaller det og se om de er en legit antrekk. Hvis tilbudet ikke har en kontakt oppført, søppel dette tilbudet som det er sannsynligvis en svindel.

Hvordan å legge merke til nettsvindel. Hvis tilbudet krever at du koble en postanvisning eller sende en sjekk over natten.
Hvordan å legge merke til nettsvindel. Hvis tilbudet krever at du koble en postanvisning eller sende en sjekk over natten.

2. Søke etter tegn på svindel. Enten du får et interessant tilbud via e-post eller snublet på det mens du var surfing, bør det være raske til å oppdage avslørende tegn på svindel. Her er noen tegn du bør se etter:

  • Hvis tilbudet lover deg latterlige summer i bytte for din personlige informasjon eller en upfront kontant betaling, så er dette definitivt en svindel.
  • Hvis tilbudet kommer fra en pålitelig selskap ber om dine personlige opplysninger, selv om du ikke har overført med det selskapet i det hele tatt, så dette er en svindler som utga seg for et anerkjent selskap prøver phish for informasjon.
  • Hvis tilbudet krever at du koble en postanvisning eller sende en sjekk over natten, så er dette en scam. Anerkjente bedrifter vil vanligvis be deg om å betale med kredittkort eller elektronisk betaling gateway konto. Det er tryggere på denne måten fordi hvis du ikke får det som er lovet, så kan du utfordre anklagene og muligens få en refusjon.

3. Bruke litt sunn fornuft. Noen online tilbud via Internett eller e-post som ber deg oppgi personlige opplysninger eller penger i bytte for noe høres for godt til å være sant er trolig en scam. Bruk sunn fornuft og gjøre noen undersøkelser. Søk selskapet online. Hvis de bruker et anerkjent selskap som en maske, gå selskapets hjemmeside og ringe dem direkte og spør om de virkelig sendte ut brevet. Sunn fornuft tilsier at du grave dypere når noen forsøker å invadere ditt privatliv og økonomi.

Online lotterier er ikke gratis.
Online lotterier er ikke gratis.

4. Andre forholdsregler for å følge. Noen ganger, svindel utvikle seg til noe annet der det blir vanskelig å oppdage en svindel fra en legit ting. Her er noen forholdsregler for å vedta å unngå å falle for en online svindel.

  • Ikke underholde tilbud som ber om penger, spesielt hvis du vet ingenting om dem.
  • Hvis adressen til virksomheten sende deg et tilbud er oppført som en PO Box, ikke underholde disse og pass.
  • Online lotterier er ikke gratis. En legit lotteri vil kreve at du plasserer en innsats. Så hvis de fortelle deg at du har vunnet en million dollar i et lotteri du aldri sluttet, er dette definitivt en con.

Nettsvindel og falske aktiviteter er ganske frodig i dag. Noen ganger, svindel er for komplisert å oppdage. Likevel kan du unngå en lurendreier av å være årvåken, ressurssterk, og ved bruk av sunn fornuft. Slutte å være godtroende og begynne å beskytte deg selv.