O2e

Hvordan å opprette og lagre et dokument i Abiword

AbiWord er et tekstbehandlingsprogram som fungerer mye på samme måte som Microsoft Word med noen små forskjeller. En av de største fordelene med AbiWord er at det ikke vil koste deg noe. En annen ting som gjør den forskjellig fra Microsoft Word er dens mindre størrelse. Det tar svært liten tid til å laste ned og krever ikke så mye plass på datamaskinen. AbiWord kan tas fra nesten alle nedlastbare nettsted. Søker på Google kan også hjelpe deg med å finne et nettsted for å laste det ned fra. Når du oppretter og lagrer et dokument på AbiWord, kan følgende instruksjoner hjelpe deg:

  • Når du begynner å bruke AbiWord, vil du starte med et tomt dokument. Du kan begynne å skrive inn ord i dette dokumentet som du normalt vil gjøre med ethvert annet dokument. Når du oppretter et nytt dokument, vil du finne "Nytt dokument"-knappen på verktøylinjen øverst eller standard verktøylinjen. Du vil kunne kjenne igjen denne knappen ved å se etter en som ser ut som et lite stykke papir.
  • Så snart du har et nytt dokument, kan du begynne å skrive i det du trenger for å sette inn i den. Ordene du skriver inn i vil ikke bli lagret, men før du ber om AbiWord å spare dem for deg. Det er en god idé å lagre dokumentet flere ganger mens du skriver i dokumentet i enhver eventualitet hvor du kan miste dokumentet.
  • Slik at du kan lagre et bestemt dokument, klikker du bare på "Lagre"-knappen, som ligger på standard verktøylinjen. Denne spesielle knappen er representert ved noe som ser mye som en diskett. Når dokumentet er lagret, vil du kanskje merke at "Lagre"-knappen vil ha en falmet utseende. Dette skjer bare fordi dokumentet ikke er blitt endret, og det ville være unødvendig å fortsette å lagre det.
  • Når du lagrer et bestemt dokument, må du velge et navn for det og finne et sted hvor du kan plassere dokumentet. Ved å trykke på "Lagre"-knappen igjen, vil du være i stand til å åpne "Lagre Dialog" linken. Klikk på den for å vise hjelpefilen.
  • Så snart du har gjort all redigering er nødvendig på dokumentet, nær AbiWord ved å velge "Avslutt" som du finner på filmenyen. AbiWord vil spørre deg om du skulle ønske å lukke alle vinduene og avslutter programmet. Velg "Ja" for å kunne avslutte. Hvis noen AbiWord vinduet er fremdeles åpen, vil en advarsel vises. Men hvis alle AbiWord vinduer er lukket, vil programmet bare avslutte.
  • AbiWord ber deg i tilfelle du har unnlatt å lagre alle endringer du har gjort. Sørg for å lagre alle endringer. De du kan ikke lagre vil ikke lenger være tilgjengelig for deg.
  • Du kan også lage tabeller på AbiWord. For å gjøre det enklere, holde "Table Toolbar" synlig ved å slå den på fra "View"-menyen. Den "Table Menu" har også kommandoer. På "Table verktøylinjens" venstre mest knappen, vil du være i stand til å legge inn nye tabeller ved å klikke på det. Et rutenett vises sammen med markerte celler som vil være av samme størrelse som den tabellen du satt inn.
  • Du kan også bruke "Sett inn tabell Dialog" ligger på bordet menyen. Når du allerede har en tabell, bruker piltastene du har på tastaturet for å skifte cellene. Teksten du skriver inn i cellen passer rett inn sammen med høyden på rad. Når du er ferdig å jobbe på tabellen, vil piltastene hjelpe deg å flytte ut av det.


Hvordan å opprette og lagre et dokument i abiword. Når du begynner å bruke abiword.
Hvordan å opprette og lagre et dokument i abiword. Når du begynner å bruke abiword.

Det er mange fordeler ved bruk av AbiWord. Det er et flott alternativ for Microsoft Word som kan hjelpe deg i å lage og lagre alle dine dokumenter, i tillegg til de andre funksjonene det tilbyr.