O2e

Hvordan å opprettholde datamaskinens hastighet og effektivitet

Har du fortsatt husker hvor rask og effektiv datamaskinen var når det var fortsatt nytt? Du kan fortsatt nyte den samme hastigheten og effektiviteten hvis du vet hvordan du skal vedlikeholde datamaskinen. Det krever tålmodighet, men at tålmodighet vil bli belønnet med en raskere datamaskin. Lag en liste over det vedlikehold som du bør gjøre for din datamaskin og omfatter følgende oppgaver:

  • Installer en pålitelig anti-spyware og anti-adware. Malwares som spywares og adwares kan spise opp mye av datamaskinens hastighet. De trenger minne til å kjøre i bakgrunnen. Og så, de tause datamaskinen tregere. Fjerne dem er nødvendig ikke bare for datamaskinen vedlikehold, men også for din egen sikkerhet. Spywares kan spore opp datamaskinen aktiviteter. Dette er også nyttige verktøy for hackere ved å få viktig informasjon fra deg som ditt kredittkortnummer. Dessuten trenger du ikke å være en geek å kontrollere spywares og adwares. Bare installere en pålitelig program for å ta vare på techie stuffs for deg.
  • Deaktivere noen programmer ved oppstart. Skal du ha en hard tid å starte opp datamaskinen? Hvis maskinen tar mye tid å starte opp, er det sannsynligvis lider av overbelastning. Flere og flere programmer legges til kjøre ved oppstart når du installerer et nytt program. Noen av disse programmene er nødvendig ved oppstart, men de fleste av disse er det ikke. Det er mulig å deaktivere noen av disse programmene ved å kjøre "msconfig" kommandoen. Denne kommandoen vil vise deg en liste over alle programmene som er satt til å kjøre ved oppstart. Uncheck programmer som du ikke trenger ved oppstart og deretter starte datamaskinen på nytt.
  • Holde datamaskinen fan ren. CPUer har installert vifter for å holde maskinen kjølig. Overtid, akkumulerer denne fan støv og annet smuss partikler som hindrer til sitt beste ytelse. Ineffektiv fan kan føre til overoppheting av CPU. Forhindre dette ved å holde viften ren. Tørk av støv og skitt fra viften med en ren bomullsklut.
  • Slett midlertidige Internett-filer. Hver gang du besøker en ny webside, informasjon om det er lagret i midlertidige Internett-filer. Dette er gjort slik at lasting nettsiden igjen er enklere og raskere. I Windows kan du slette disse filene på disk opprydding.
  • Defragmentere harddisken med jevne mellomrom. Ideelt sett bør defragmentering gjøres en gang hver måned. Defragmentering av harddisken er som å arrangere stykker av filene slik at de er alle stablet opp i en ryddig ordning. Denne måten, vil filene ikke spise opp for mye plass
  • Tømme papirkurven. Slettede filer blir aldri slettet for godt fordi de er fortsatt i papirkurven. Du vil nyte større harddiskplass bare ved å slette filer i papirkurven.
  • Har en pålitelig brannmur. Tilgang til Internett åpner opp en verden av ultimate informasjon. Men går på nettet kan gjøre datamaskinen sårbar for ondsinnede nettsteder. Disse nettstedene er brukt av hackere til å sende og installere malwares til datamaskinen din uten at du vet det. De skadelige programmene er ødeleggende for datamaskinens ytelse og sikkerhet på Internett.


Den eldre datamaskinen blir

Hvordan å opprettholde datamaskinens hastighet og effektivitet. Installer en pålitelig anti-spyware og anti-adware.
Hvordan å opprettholde datamaskinens hastighet og effektivitet. Installer en pålitelig anti-spyware og anti-adware.

Den eldre datamaskinen blir, jo mer filer og programmer den har å holde. Noen ganger vil selv vedlikehold av datamaskinen ikke holde sin som-splitter nye hastighet og effektivitet. Vurdere å oppgradere datamaskinen-legge til eller endre prosessor og harddisk. Dessuten er teknologien rask utvikling og datamaskinen har til å holde utvikling, også.