O2e

Hvordan å optimalisere ytelsen for harddisker

Ettersom tiden går

Som tiden går, åpne datafiler blir mer tidkrevende. Dette påvirker produktiviteten og det kan bli årsaken til backlogged papirarbeid. Datamaskinen blir en forpliktelse i stedet for en ressurs. Men det finnes måter å gjøre det mer effektivt. Alt du trenger å gjøre er å optimalisere harddisker, og her er hvordan du kan oppnå det.

Oppgradere maskinvaren

Hvordan å optimalisere ytelsen for harddisker. Oppgradere maskinvaren.
Hvordan å optimalisere ytelsen for harddisker. Oppgradere maskinvaren.

Oppgradere maskinvaren. Selv om de fleste lykkes innser behovet for å oppgradere deres maskinvare, noen mennesker er bare uvitende om denne nødvendigheten. Selv om du ikke trenger å oppgradere datamaskinen hver gang et nytt produkt kommer ut. Du kan bare holde deg oppdatert og gi datamaskinen en oppgradering når det er nødvendig, spesielt prosessor og hovedkort.

Må en diskplass rydde opp. Det er den manuelle måten å gjøre det og assistert måten å gjøre det. Den manuelle måten er å gå gjennom filene dine og se etter ubrukte og unødvendige filer. Denne metoden er tidkrevende og unøyaktig, men det eliminerer behovet for å kjøpe en programvare. Assistert metode for rensing diskplass er ganske motsatt av den andre metoden. Det krever programvare som skanner datamaskinen og gå inn alle data for å finne alle unødvendige filer, som vanligvis er midlertidige Internett-filer. Etter at skanningen, vil programvaren gi deg de filene det finner nødvendig. Du vil da ha muligheten til å slette filen eller ikke.

Diskdefragmentering

Diskdefragmentering. Defragmentering av dine harddisker er som vasket et hus fra clatters. Når du søker filen, vil datamaskinen gå gjennom hver fil i dine harddisker. Men som flere filer kommer og går, er fragmenter av disse filene overføres fra ett sted til et annet. I motsetning til disk renere, oppdager denne programvaren fragmenter av en fil og sette dem sammen i én fil. Ettersom programvaren organiserer fragmenter, vil datamaskinen ikke å plukke fragmenter fra ett sted til et annet. I stedet kan det passere gjennom en fil og finne alle elementene er nødvendig. Tenk på det som en personlig assistent for datamaskinen.

Installer antispionvare

Oppgradere maskinvaren. Må en diskplass rydde opp.
Oppgradere maskinvaren. Må en diskplass rydde opp.

Installer antispionvare. Bortsett fra utilsiktede årsaker, er det enheter som vil bevisst skade ytelsen til harddisken, som spionprogrammer. En spyware gjør andre mennesker til å få tilgang til datamaskinen. For at du skal vite at datamaskinen er tilfredsstillende, må du være i kontroll over den. For å eliminere spionprogrammer, kan du kjøpe antispionvare på nettet og holde det oppdatert.

Frigjør diskstasjonene fra skadede sektorer. Skadede sektorer er vanligvis skadet disk overflater. Disse sektorene er ikke brukbare og dens funksjoner krever remapping. Selv om de fleste hardware har ekstra sektorer og automatiske remapping evner, må datamaskinen til å gjenkjenne det første. Operativsystemer som Windows inkluderer denne gjenkjenningsmuligheter med alle sine OS-produkter. For å se etter skadede sektorer, kan du åpne feilkontroll verktøy. Forskjellige merker av OS har forskjellige navn for dette verktøyet. For å finne de nøyaktige instruksjoner om hvordan du gjør det, kan du bruke Hjelp-fanen.

Med hjelp av disse tipsene, bør du være i stand til å optimalisere ytelsen til harddisker.