O2e

Hvordan å reparere korrupte filer

Når du har prøvd utallige forsøk på å åpne en fil

Når du har prøvd utallige forsøk på å åpne en fil, kan du ha en korrupt fil som må gjenopprettes. Du lurer kanskje på hvordan filen har blitt ødelagt? Programfilen kan bli skadet når den personlige datamaskinen krasjer eller fra en bølge av makt som har forårsaket filen for å bli skadet. Filen kan bli skadet dersom det er et virus på datasystemet også. Dersom dine personlige harddisken har problemer fungerer, kan dette være årsaken til den korrupte filen også. For folk flest er imidlertid filen mest sannsynlig i stand til å bli frelst med de riktige trinnene blir tatt. Dette kan være tilfelle selv om du ikke har sikkerhetskopiert filene nylig.

Trinn 1:

Hvordan å reparere korrupte filer. Trinn 1.
Hvordan å reparere korrupte filer. Trinn 1.

Mange av dine installerte programmer på din personlige datamaskin vil lage en sikkerhetskopi av filen som er korrupt. Du vil ønske å gjenopprette denne filen. Hvis du har programmer som Word, så filene vil bli lagret som "Doc" filer. Noen andre utvidelser kan være "wbk" og i de fleste tilfeller er disse filene vil være i samme mappe.

Trinn 2:

Windows Disk Utility programmet som er installert på Windows 98 eller Millennium er hva du ønsker å se etter. Du må klikke på Start-menyen og klikk deretter på programmer og deretter tilbehør. Når du har denne menyen åpne, vil du da ønsker å se etter system verktøy og deretter skanne disken. Velg stasjonen du vil skanne som vanligvis harddisken, som er C:-stasjonen i de fleste tilfeller. Sjekk alternativene automatisk fikse feil og deretter trykke på startknappen. Hvis du kjører en eldre modell av vinduer som 2000 eller hvis du har XP, vil du også ønsker å være sikker på at du åpner min datamaskin alternativet og klikk deretter på utvalgte egenskaper. Når du har gjort dette vil du ønsker å ha verktøy muligheten åpen. Den nå-knappen bør sjekkes. Du vil ønske å sørge for at dette blir kontrollert og deretter starte.

Trinn 3:

Når du har prøvd utallige forsøk på å åpne en fil. Trinn 2.
Når du har prøvd utallige forsøk på å åpne en fil. Trinn 2.

Når du har kjørt diskkontrollen, vil du ønsker å bruke Systemgjenoppretting-verktøyet. Systemgjenoppretting vil tillate deg å gå tilbake til en tidligere dato i tid på datamaskinen og vil gjenopprette filer og mapper til sin tidligere date også, i de fleste tilfeller. Dette er ideelt hvis du har gjort uønskede endringer i datamaskinene filer også.

Trinn 4:

Hvis du ønsker å prøve andre metoder som en partisjon utvinning

Hvis du ønsker å prøve andre metoder som en partisjon utvinning, så vil du kanskje å gå videre med denne metoden. Men, vil du ønsker å være sikker på at du vet hva du gjør med partisjonen, og hvis du ikke er kjent med det, bli kjent før du prøver å fikse korrupt fil. For de fleste datamaskiner, er det også mulighet for FAT utvinning som er gjort fra starten av datamaskinen. Avhengig av datamaskinen og den versjonen av Windows, er avhengig av hvordan å få tilgang til denne delen av datamaskinens harddisk.