O2e

Hvordan å sammenligne ulike telefonsystemer

Når du driver en virksomhet

Når du kjører en bedrift, er det nødvendig at du har en telefon system som passer din bedrifts behov. Komme rett system for din bedrift er definitivt en utfordring, spesielt når du bare starte opp. Det er ulike telefonsystemer designet for spesifikke typer virksomheter. I å velge, må du se hvor mange ansatte du har, og hvor stor din bedrift vil vokse. Det vil hjelpe deg å vurdere hvor mange linjer og utvidelser du trenger for din virksomhet telefonen systemet. Du ville vurdere ulike faktorer i å velge riktig system for din bedrift.

Hvordan å sammenligne ulike telefonsystemer. Systemets utvidelsesmuligheter.
Hvordan å sammenligne ulike telefonsystemer. Systemets utvidelsesmuligheter.

Her er noen faktorer i å sammenligne telefonsystemer:

  1. Hvor mange ansatte kan et system håndtere? Ulike systemer velges avhengig av hvor mange ansatte du har. Noen systemer kan bare holde noen få brukere, og noen kan håndtere mange.
  2. Systemets utvidelsesmuligheter. Du bør vurdere den fremtidige veksten av virksomheten din, eller hvor mye du forventer at det vil vokse, for det faktum at noen telefonsystemer er ikke utvides, så er de ikke egnet for en bedrift i vekst.
  3. Fordeler og ulemper av hver telefon system. Telefonsystemer varierer i ulike fordeler og ulemper. Du bør få kjenne detaljene i hvert system før du velger en.

For å hjelpe deg med dette, her er de ulike systemene som du kan velge mellom:

Når du driver en virksomhet. Fordeler og ulemper av hver telefon system.
Når du driver en virksomhet. Fordeler og ulemper av hver telefon system.

  • KSU-mindre system. Dette systemet er i utgangspunktet for et selskap med mindre enn ti ansatte. Det er generelt egnet for små bedrifter. Det er ikke koblet på kontoret, og det kan lett flyttes. Det er heller ikke utvides, slik at det kan ikke brukes hvis din bedrift vil bli forventet å vokse.
  • Nøkkel system. Dette er for bedrifter som har ansatte som strekker seg 5-40.
  • PBX-systemet. Også kjent som Private Branch Exchange-system, er dette egnet for bedrifter som har over førti ansatte. Det er programmerbar og kan støtte komplekse gjennomføring. Sin pris forskjell fra andre systemer, er liten, men det er en stor forskjell i deres funksjoner.
  • VoIP-system. Også kjent som en Voice over IP system. Det gir mange fordeler som kostnadsbesparelser, og funksjoner via internett linjer, men du kan også oppleve båndbredde begrensninger.

I å få den rette telefonen, bør du vurdere noen tips. Alltid få ekstra linjer ved å bestemme hvor mange du trenger og doble ledninger. Spør leverandøren for å teste systemet og vise det, og deretter vurdere kvaliteten på telefonen systemet som høyttaler, voicemail kompatibilitet og tilgang til andre utvidelser.

Noen ganger føler du at selskaper som tilbyr deg en telefon system er alle gode. Men du må velge den beste som vil gi deg den mest egnet system for din egen virksomhet. Du kan alltid sjekke på deres bakgrunnsinformasjon og se etter tilbakemeldinger om deres system. Bruk sunn fornuft til å velge riktig telefon system som ville møte bedriftens behov.