O2e

Hvordan å slå sammen celler i et Microsoft Word tabell

Microsoft Word er et tekstbehandlingsprogram og er en av komponentene i den mye brukte Microsoft Office Suite. Det er også en av de mest brukte dataprogrammer dag på grunn av sine mange fordeler. I forbindelse med vår saksforholdet, inneholder Word en nyttig og enkel å bruke tabellen editor. Denne funksjonen lar deg lage tabeller, enkel og kompleks. Ved å bruke dette, kan du prøve å slå sammen celler sammen. Denne prosessen med å flette celler innebærer ganske enkelt at cellene ved siden av hverandre blir deretter kombinert og behandlet som en celle.

Ønsker du å prøve hvordan du gjør dette? Her er fremgangsmåten at du enkelt kan følge.

  • Åpne programmet. Start Microsoft Word og starte et nytt dokument.
  • Lag en tabell. For å lage en tabell, kan du gå til "Table"-menyen fra menylinjen og velg "Sett inn". Etter å ha klikket insert, velg "Table".
  • Tilpasse tabellen. Velg alternativene du vil bruke i tabellen gjennom "Sett inn tabell" dialogboksen. Klikk på "OK"-knappen etter å tilpasse tabellen for at det skal vises i dokumentet. Pass på at du gjør minst 2 celler for tabellen slik at du kan kombinere eller slå dem sammen.
  • Merk cellene. To eller flere tilstøtende celler, på samme rad eller samme kolonnen, som du ønsker å slå seg sammen.
  • Flette celler ved hjelp av tabellen menyen. Fra Tabell-menyen, velger du bare "Slå sammen celler" etter å ha valgt cellene du vil slå sammen.
  • Flette celler ved hjelp av Vis-menyen. Du kan også prøve å bruke Tabeller og kantlinjer verktøylinjen. Gjør dette ved å velge alternativet Verktøylinjer under Vis-menyen. Bli minnet på at du må velge Tabeller og kantlinjer fra den resulterende undermenyen. Hvis du vil se tabell og verktøylinjen, må du flytte den siste eller bare justere dokumentet. Klikk på Eraser ikonet fra verktøylinjen plassert på høyre side av verktøyet som ser ut som en blyant. Velg skillet mellom cellene ved å klikke og dra den. Cellene vil bli flette når du slipper museknappen. Hvis du ønsker å slå av viskelæret, trykker du bare på Esc-tasten eller klikker du bare på dette ikonet igjen. Når du er ferdig, kan du lukke verktøylinjen.


Denne applikasjonen lar input av tekst på en enkel og nesten umiddelbar måte. Det gir også et utvalg av formateringsalternativer som inkluderer et utvalg av fargevalg, evnen til å endre font-weight som fet og regelmessig, kursiv, understreket. I tillegg til dette, kan bildene settes inn manuelt, dras og slippes, eller importert til søknaden fra ord-kunstgallerier.

Hvordan å slå sammen celler i et microsoft word tabell. Flette celler ved hjelp av tabellen menyen.
Hvordan å slå sammen celler i et microsoft word tabell. Flette celler ved hjelp av tabellen menyen.

Du kan også enkelt opprette og formatere lister og vise innhold ved å gjøre bruk av standard HTML-formatering. Dette gir stor kompatibilitet og det skaper en standardisert utforming som er lett å kontrollere. Det gir en rekke standard dokumentformater hvori innholdet kan vises og det gir omfattende dokumentasjon. Men hvis du trenger hjelp på noen av funksjonene i dette programmet, trenger du ikke å bekymre deg fordi den har selvforklarende dialogbokser som kan hjelpe deg å forstå hvordan det fungerer.