O2e

Hvordan å stoppe internett identitetstyveri

Alle er klar over underverkene av Internett og fordelene det gir. Imidlertid er det enkel tilgang til informasjon et tveegget sverd. Kriminelle kan også bruke Internett til å hacke datamaskinen din eller få din personlige informasjon til å begå svindel. Tyver kan lett foreta kjøp i ditt navn eller få tilgang til dine personlige økonomiske kontoer, og dermed ødelegger kreditt historie som har tatt årevis å bygge.

Identitetstyveri er en forbrytelse som er gjort lett tilgjengelig via Internett. Her er hvordan du kan beskytte deg selv.

Hvordan å stoppe internett identitetstyveri. Være årvåken når du bruker en offentlig datamaskin.
Hvordan å stoppe internett identitetstyveri. Være årvåken når du bruker en offentlig datamaskin.

  1. Være årvåken når du bruker en offentlig datamaskin. Aldri lagre passordene dine og alltid tømme historie. Sørg for at du logger deg ut av alle nettstedene riktig. Ikke klikk "ja" når datamaskinen ber deg om å lagre brukernavn og passord hvis du ikke bruker en terminal som du ikke eier.
  2. Lagre din nettbank aktiviteter for hjemme PC. Unngå å gjøre banktransaksjoner på en offentlig terminal.
  3. Hvis mulig, bruk en annen datamaskin for fritidsaktiviteter Internett aktiviteter som nedlasting av musikk og online surfing og en egen en for bank-og annen økonomisk virksomhet. I tilfelle av svindel, vil det være lettere å isolere kilden.
  4. Bruk forskjellige passord for kontoene dine. Gjør passordet en kombinasjon streng av tall og bokstaver. Også, er det best å få passordet kryptert.
  5. Åpne et eget kredittkort som skal brukes utelukkende for online kjøp. Det er lettere å isolere et problem, og du trenger ikke å fryse hele kontoen og påvirke din normale utgifter bruk hvis du har et kredittkort viet for online bruk. Sørg også for at du bruker et kredittkort som tilbyr Internett beskyttelse mot uautoriserte kjøp. European Express er ett kort som tilbyr online beskyttelse, slik at du ikke er forpliktet til å betale for uautoriserte transaksjoner.
  6. Vær forsiktig med den personlige informasjonen du legger ut på offentlige fora, nettsamfunn og din online profil. Det er slikt som for mye informasjon. Det er ikke bare folk du kjenner som har tilgang til din informasjon som navn, fødselsdato og adresse, men potensielt alle som har tilgang til Internett. Du ville ikke dele slik personlig informasjon om deg selv til noen du kjøre inn på gaten, så hvorfor ville du liste det hele ned for hele verden å se på informasjonen super highway?
  7. Ikke åpne e-poster fra ukjente adresser. Også, ikke klikk på noen pop-up vinduer eller linker til ukjente områder, spesielt mens du gjør din nettbank. Selv om det ser ut som en kobling av banken din, ikke klikk på den. Det er bedre å ringe deres kundeservice for å bekrefte transaksjonen.
  8. Bruk antivirusprogramvare. Det er også noen programmer tilgjengelig som kan bidra til å forhindre Internett tetthet tyveri. Lifelock og TrustedID er to ID-beskyttelse tjenester tilgjengelig.

Ikke la deg selv bli et offer

Ikke la deg selv bli et offer. Nettsvindel er en av de vanskeligste å inneholde når det skjer så vær årvåken nå og stoppe det før det skjer med deg. Hvis du blir utsatt, ring politiet umiddelbart. Varsle banken og umiddelbart endre passordene dine.