O2e

Hvordan å stoppe windows media player fra å åpne

Windows Media Player er standard spilleren i Windows

Windows Media Player er standard spilleren i Windows. Så når du prøver å kjøre en mediefil, vil Windows Media Player åpne opp for å kjøre den. Men hvis du ønsker å bruke andre spillere for bestemte filtyper, kan du gjøre det ved å deaktivere Windows Media Player fra åpne opp. Det er ganske enkelt å gjøre og tar bare noen få minutter av din tid. Her er en detaljert retningslinje for å hjelpe deg.

Hvordan å stoppe windows media player fra å åpne. Gå til windows media player.
Hvordan å stoppe windows media player fra å åpne. Gå til windows media player.

  • Gå til Windows Media Player. Det første du trenger å gjøre er å gå til Windows Media Player. Gå til Start. Klikk på Alle programmer, og velg Windows Media Player. Windows Media Player vil da dukke opp.
  • Gå til Verktøy. Når du allerede er i Windows Media Player-grensesnittet, velg Verktøy. Det er på den øvre delen av skjermen og er ved siden av Lek og Hjelp.
  • Klikk på Alternativer. På Verktøy drop-down menyen og velg Innstillinger. På dialogboksen Alternativer, velger kategorien Filtyper. Det er på den øvre delen og er ved siden av Sikkerhet og DVD. Når du velger filtyper, vil du se de forskjellige filene Windows Media Player kan kjøre.
  • Identifiser filtyper som du ikke vil at Windows Media Player for å være standard spilleren. Som du kan se i Filtyper utvalget, det er forskjellige filtyper Windows Media Player kan spille. Det inkluderer Windows Media (ASF), Windows Media Audio (WMA), Windows Media Video (WMV), CD-avspilling, Windows video (avi), Windows audio (wav), Movie (mpeg), MP3-lyd (mp3), MIDI (midi), innspilt AIFF lyd (aiff), AU lyd (au), og Microsoft TV Show (DVR-MS). Identifisere hvilke av disse filene du vil at andre spillere å kjøre. Å veilede deg, les beskrivelsen av filtyper og deres tilsvarende filtyper under valget delen. Når du velger en annen spiller til å spille noen av filene, vil Windows Media Player ikke åpne opp.
  • Fjern merkingen ved siden av filtypene. Når du allerede har bestemt deg for hvilke filtyper, fjerner merket av filtypen som du ikke vil at Windows Media Player for å være standard spilleren. Deretter klikker du på Apply-knappen. Velg OK for å lukke dialogboksen.
  • Kjør en test. Åpne en mediefil, slik at du kan vite om du har gjort det riktig. Standard spilleren du har valgt for denne filen skal vises og ikke Windows Media Player. Hvis det skjer, er du ferdig.

Bortsett fra prosedyren ovenfor

Bortsett fra prosedyren ovenfor, kan du også unmake Windows Media Player som standard spiller for mediefilene som musikk, video, CD-filer, og DVD-filer. Gjør dette ved å gå til Min datamaskin. Deretter høyreklikker du på CD-eller DVD-stasjonen. På drop-down menyen, velg Egenskaper. Dialogboksen Egenskaper vises. Deretter velger du kategorien Autokjør. På drop-down menyen, velg en filtype. Og på Handlinger-menyen, velg "Velg en handling som skal utføres." Deretter klikker du på "Take no action"-ikonet. Velg en annen filtype, og velg en handling igjen før du har deaktivert Windows Media Player som standard spilleren på dine valgte filtyper. Deretter klikker du på Apply-knappen. Velg OK for å lukke dialogboksen.