O2e

Hvordan å ta gode portretter med et digitalt kamera

Digitale kameraer er ganske rimelig i dag

Digitale kameraer er ganske rimelig i dag, sammenlignet med kameraer bare et par år siden. I dag kan du få en ti-megapiksel kamera med opptil fire gigabyte lagringsplass og mange funksjoner for bare et par hundre dollar. Uansett hvor høyteknologiske digitale kamera er, men vil du fortsatt trenger å vite gode strategier for å sikre at du fange de beste bildene. Tross alt, ikke produsere flotte bilder ikke nødvendigvis kameraer med heftig prislapper: det bare tar dyktighet, en rask reaksjonstid, og vite hvordan man skal fange det rette øyeblikket.

Hvordan å ta gode portretter med et digitalt kamera. Opt for naturlig belysning.
Hvordan å ta gode portretter med et digitalt kamera. Opt for naturlig belysning.

  • Forbered kameraet. Først av alt, må du vite alle triksene du kan gjøre med kameraet. Selv pek-og-klikk-kameraer i dag er ganske sofistikert. Det finnes ulike moduser og bilde redigering evner i de fleste nye kameraer i dag, og du bør vite hvordan du skal bruke hver av dem. På denne måten vil du være i stand til å få mest mulig ut av kameraet, og få gode skudd som du alltid har ønsket. Også sørge for at du nylig har belastet ditt kamera, og at den har nok plass i minnet.
  • Opt for naturlig belysning. Den beste typen belysning for portretter er naturlig lys. Hvis du ønsker naturlig lys, prøv fotografering utendørs, i løpet av ettermiddagen. Sollyset når himmelen er i ferd med å endre seg fra dag til natt er spesielt til rette for sjarmerende portretter som har mye karakter til det. Husk imidlertid at denne ideelle naturlig lys vil bare vare et par minutter, så du må handle raskt. Hvis det blir for mørkt, kan du prøve å legge mer lys med halogenpærer. Hvis det fortsatt er for lyst, kan du prøve å skyte innendørs.
  • Velg en god bakgrunn. Bakgrunnen er en annen faktor som vanligvis skiller amatør skudd fra profesjonelle seg. De beste bakgrunn er de som er enkel og lite påtrengende, slik at motivets ansikt er uthevet. Hvis du har et stort stykke stoff, kan du henge dette og deretter bruke det som bakgrunn. Få en lampe med et mykt lys og la lyset høydepunkt på midten av duken, slik at du vil ende opp med en glødende midten, og dette vil markere ansiktet til motivet ditt enda mer. Natur bakgrunner er også perfekt for portrettbilder.
  • Bruk optisk zoom i stedet for digital zoom. Bruk den optiske zoom-funksjonen på kameraet i stedet for digital zoom. Det er fordi digital zoom resultater i pixilated bilder. Velg optisk zoom hvis du virkelig ønsker å markere en bestemt funksjon på motivet. Når den optiske zoom-funksjonen har nådd sitt høyeste, bare scoot over til emnet. Også prøve å bruke stativ når du zoomer inn på motivet, for å unngå uskarpe bilder som følge av ustø hender.


Pass på å ta så mange skudd som nødvendig

Pass på å ta så mange skudd som nødvendig. Det er ikke nødvendig å scrimp på plass i minnet, siden du enkelt kan overføre bildene til datamaskinen og deretter slette de bildene du ikke liker. Husk, selv moteblader ta hundrevis på hundrevis av skudd før han endte opp med et skudd som de liker. Med dette i tankene, bør du være i stand til å ende opp med en flott portrett som du har tatt med bare et digitalkamera.