O2e

Hvordan avgjøre om å erstatte eller reparere en datamaskin

En tredjedel av alle datamaskiner trenger noen form for reparasjon hvert år

En tredjedel av alle datamaskiner trenger noen form for reparasjon hvert år. Fordi nesten alle og enhver virksomhet er avhengig av en datamaskin i en eller annen måte, er sjansen for din egen datamaskin bryte ned ganske stor. Når datamaskinen krasjer eller funksjonsfeil, valget er at du må gjøre om du vil ha den erstattet eller reparert. Her er hvordan du kan bestemme.

  1. Garanti. De fleste datamaskiner vil komme med en ett års garanti. Alle datamaskiner som markedsføres uten denne garantien bør ikke kjøpes, siden du ikke vil ha fred i sinnet at pengene du investerte i en slik kostbar stykke elektronikk er sikker. Hvis datamaskinen bryter ned det første året og er fortsatt dekket av garantien, ikke erstatte datamaskinen og i stedet bruke garantien for deler og reparasjon. Sørg imidlertid, at du beholder garantien papirer for datamaskinen, inkludert kvitteringen.
  2. Anslå. Hvis datamaskinens garantien er utløpt, bør du ta med datamaskinen til minst tre forskjellige datamaskin reparasjon sentre. Prøv ut selskapet verksted også, siden selskapet som produserte datamaskinen vil ha best tilgang til de ulike delene av datamaskinen. Få anslag på hvor mye det vil koste deg å ha datamaskinen reparert. Hvis reparasjonen vil totalt til $ 200 eller mindre, bør du velge for reparasjonen. Hvis reparasjonen når opp til $ 400 eller $ 500, men du bør tenke på å kjøpe en splitter ny datamaskin, som kan være billigere i det lange løp, og vil være mer pålitelig enn den defekte gamle datamaskinen.
  3. Reparere garanti. Hvis du velger å ha datamaskinen reparert, sørg for at reparasjonen kommer med noen form for garanti. Du betaler top dollar for reparasjon, og hvis teknikere sier at datamaskinen er reparert, skal den forbli slik i minst et par måneder. Hvis butikken der du få maskinen reparert ikke tilbyr garantier, kan du tviler på håndverk og arbeidskraft som de har satt inn reparere datamaskinen.
  4. Koste. Sammenligne kostnadene ved reparasjon og kostnaden for å få en ny datamaskin. Datamaskinen prisene begynner å klatre ned, og det er noen datamaskiner som vil retail for bare et par hundre dollar. Det kan være lurt å kjøpe en rimeligere datamaskin, for eksempel en netbook, i stedet for å betale for dyre reparasjoner.
  5. PC specs. I noen tilfeller er det best å la datamaskinen dø en naturlig død, og få en ny. Hvis du bruker datamaskiner som har mindre enn 1 gigahertz prosessorkraft, mindre enn 512 megabyte minne, mindre enn hundre gigabyte med plass på harddisken, og et operativsystem eldre enn Widows XP, bør du rett og slett få en ny og bedre maskin . Tross alt, er datamaskinen sannsynligvis gammel nok til pensjonisttilværelsen.

Hvordan avgjøre om å erstatte eller reparere en datamaskin. En tredjedel av alle datamaskiner trenger noen form for reparasjon hvert år.
Hvordan avgjøre om å erstatte eller reparere en datamaskin. En tredjedel av alle datamaskiner trenger noen form for reparasjon hvert år.

En ødelagt datamaskin kan hjerteskjærende spesielt hvis du er avhengig av datamaskinen mye. Gjennom disse trinnene, beslutter å reparere eller erstatte datamaskinen er enklere.