O2e

Hvordan beregne lineære avskrivninger med Microsoft Excel

Regnearkprogrammer som MS Excel er ikke bare brukes til å holde data eller organisere data. MS Excel kan også beregning av data. Denne måten, trenger du ikke å trykke på kalkulatoren igjen og igjen bare for å beregne nesten lignende problemer. Det er derfor det er svært nyttig for både bedrifter og enkeltpersoner. Prøv hvor nyttig dette programmet er ved å beregne dine eiendeler 'lineære avskrivninger verdi.

Den lineære avskrivninger verdien bestemmer hvor mye en eiendel avskriver i løpet av tiden. Denne beregningen er bare begrenset til ting som avskriver og ikke for ting som styrker seg i verdi. Følgende trinn vil være din guide for beregning av lineære avskrivninger med MS Excel.

  • Åpne MS excel. Klikk på Start-knappen, gå til Alle programmer og Microsoft Office. Velg MS Excel.
  • Inn data. Lineære avskrivninger avhenger av tre ting-eiendelens anskaffelseskost, eiendelens restverdi, og antall av sine nyttige år.

Den opprinnelige kostnaden er rett og slett hvor mye du har brukt til å kjøpe eiendelen. Restverdi er det laveste beløpet som eiendel kan omsettes etter sin brukstid. Antallet nyttige år vil avhenge eiendelen. Det er best at du konsultere GAAP eller god regnskapsskikk ved fastsettelse av de siste to data.

På en tomt regneark

På en tomt regneark, merke de tre kolonner for de tre viktige data. For denne artikkelen vil vi bruke følgende etiketter-anskaffelseskost, restverdi, og levetid. Skriver i disse etikettene i B1, C1, og D1 celler. Lagre den første kolonnen for navnet på eiendelen.

Inn data av en eiendel

Hvordan beregne lineære avskrivninger med microsoft excel. Inn data av en eiendel.
Hvordan beregne lineære avskrivninger med microsoft excel. Inn data av en eiendel.

Inn data av en eiendel. Plasser etiketten av eiendelen på A3 cellen. Inn sine data for de respektive kolonnene. For eksempel, "laptop" er eiendelen, 525€ er den opprinnelige prisen, 75€ er restverdi, og 5 år er levetiden.

Fortsette å legge inn data for andre eiendeler.

  • Skriv inn formelen. Lineære avskrivninger er beregnet ved å trekke restverdi fra den opprinnelige kostnaden og deretter dele forskjellen ved levetid. Her er den matematiske formelen for dette:

SLD = (Original Cost - restverdi)

Nyttig Livet

I MS Excel, er dette skrevet som: SLD = (OC - SV) / ​​UL.

Bare endre variablene med cellen plasseringen av dataene

Bare endre variablene med cellen plasseringen av dataene. Trykk på enter og den lineære avskrivninger vil dukke opp.
Bare endre variablene med cellen plasseringen av dataene. Trykk på enter og den lineære avskrivninger vil dukke opp.

Bare endre variablene med cellen plasseringen av dataene. Skriv inn formelen i cellen rett etter Levetid kolonnen. Skriv denne formelen "= (B3-C3) / D3" på E3 cellen. Stedet for å skrive navnene på cellene, kan du også klikke dem på, og de vil automatisk bli inkludert i formelen.

Trykk på enter og den lineære avskrivninger vil dukke opp

Trykk på enter og den lineære avskrivninger vil dukke opp. Hvis du brukte eksemplet data, bør svaret være 120. Det betyr at hvert år, er den bærbare depreciating 90€. De innsamlede dataene kan også brukes for å bestemme den nåværende verdien av aktiva. For eksempel, hvis den bærbare er tre år gammel, så dens verdi er 525€ - (120 * 3) = 255€.

Hvis du har angitt flere eiendeler, så bare kopiere formelen på E3 celle til cellene under den (E4, E5, E6, etc.). Du vil se at de valgte cellene i formelen automatisk endres, også.

Beregne lineære avskrivninger av mange eiendeler vil være mer ideelt med MS Excel. Men hva hvis du bare trenger å beregne verdier for ett eller to eiendeler? Bedre bruk enkel kalkulator for å vite verdien. Online kalkulatorer som den i Calculatorsoup er bedre alternativer. Bare gi dem de nødvendige data og la dem beregne verdien for deg.