O2e

Hvordan beskytte datamaskinen mot popups og spyware

Surfer på nettet er en veldig hyggelig aktivitet. Imidlertid kan ting som popups og spyware gjøre opplevelsen mindre enn perfekt.

Popups er annonser som dukker opp uten ditt samtykke når du besøker et nettsted eller klikke på en link. Disse kan ta deg tid og kan være svært irriterende mest spesielt hvis du er i midten av å gjøre en oppgave. Disse pop-ups kan inneholde virus og lenker til tvilsomme nettsteder.

Hvordan beskytte datamaskinen mot popups og spyware. Se hvor du går.
Hvordan beskytte datamaskinen mot popups og spyware. Se hvor du går.

Spywares er installert på systemet ditt uten din viten og disse holde styr på verdifull informasjon som surfevaner, tastetrykk, selv passord og log-in detaljer. Disse kan også tregere Internett-hastighet, endre innstillingene, og gi ekstern tilgang til datamaskinen din.

Så, hvordan kan du gjøre datamaskinen trygg fra disse annoyances? Her er noen tips.

Se hvor du går

Se hvor du skal. Hvis du har angitt et nettsted som ser mistenkelig, sjansene er det er ondsinnede programmer som er innebygd i den. Eksempler på slike områder er pornosider, ulovlig nedlasting nettsteder, og nettsteder som annonserer ulovlige eller slem produkter. Du ville gjenkjenne disse typer nettsteder ved de prangende elementer og mange elementer designet for å fange din oppmerksomhet. Men, vær oppmerksom på enkel side som ser oh-so-uskyldig. Sjansen er at spyware er skjult blant de tilsynelatende nyttige linker, også.

Lese, lese, lese

Lese, lese, lese. Før du klikker på noe, kan du lese hva den sier. Vet hva et program gjør før du laster det til harddisken. Prøv ikke å jag og lese brukerhåndboken avtalen. Ved å neglisjere dette, kan du ikke vet at du er i ferd med å installere spionprogrammer.

Vær forsiktig med hvor du klikker

Lese, lese, lese. Vær forsiktig med hvor du klikker.
Lese, lese, lese. Vær forsiktig med hvor du klikker.

Vær forsiktig med hvor du klikker. Ved å klikke på bilder og linker på nettsteder eller popups kan aktivere spyware. Hvis du tilfeldigvis se en popup, ikke lukk den ved å klikke på alternativene som presenteres, som OK eller Avbryt. Det er mulig at ved å klikke på denne, kan du uvitende laste ned et dataprogram som du ikke ønsker å bli installert. Du kan overliste denne type strategi ved å klikke på X på høyre delen av boksen. Eller, kan du velge å lukke dette gjennom Windows Task Manager ved å høyreklikke på den prosessen som gjelder annonsen og velge tett.

Skanne datamaskinen. Det er mye programvare] designet for å håndtere popups og spywares. Mange disse er gratis, og de kan lastes ned fra Internett. Denne måten, vil du holde maskinen ren fra disse skadelige objekter.

Bruk en brannmur

Bruk en brannmur. Installere en brannmur, eller et dataprogram som beskytter datamaskinen filer fra andre brukere, kan hjelpe filtrere ut popups og spywares. Du kan også benytte deg av antivirusprogrammer, da disse ofte kommer med innebygd brannmur. Også klart ut din Internett cookies regelmessig. Disse er små datafiler som er lagret av din nettleser når du besøker et nettsted. Disse kan inneholde skjult kode som kan registrere informasjon om deg og sende den til noen andre. Du kan slette disse informasjonskapslene ved å klikke på Alternativer for Internett på verktøylinjen, velge personverninnstillinger, og klikke på Slett informasjonskapsler.

Popups og spyware er overalt

Popups og spyware er overalt. Det er derfor det er viktig å holde disse i tankene når du surfer på nettet. Denne måten, kan du forbedre din surfing glede mens du holder datamaskinen trygt fra skade.