O2e

Hvordan beskytte din mobiltelefon fra identitetstyveri

I en alder av analog mobiltelefon teknologi

I en alder av analog mobiltelefon-teknologi, kloning og identitetstyveri var frodig. Fordi signalene ble enkelt snappet opp, kunne en samvittighetsløs individ kopiere mobiltelefonen identitet og kunne ringe belastes eieren av kontoen. Med dagens populære GSM-og UMTS-standarder, skjønt, er identitetstyveri vanskeligere. Teknologien er digital, og vanskeligere å klone.

Hvordan beskytte din mobiltelefon fra identitetstyveri. Hold telefonen fysisk trygt.
Hvordan beskytte din mobiltelefon fra identitetstyveri. Hold telefonen fysisk trygt.

Men med de fleste moderne mobiltelefoner har PDA-funksjonalitet, vil du mest sannsynlig har personlig informasjon som er lagret på mobiltelefonen. Derfor, hvis den faller i gale hender, kan informasjonen lett brukes. Disse kan inneholde kontaktlister, e-post, notater, SMS-meldinger, bankkontonummer, og selv passord informasjon, i tilfelle du lagrer disse i din mobiltelefon notisblokk.

Å beskytte din mobiltelefon fra identitetstyveri innebærer sikring av telefonen fysisk, og å sikre at programvaren er sikker, i tilfelle telefonen blir mistet eller stjålet.

Hold telefonen fysisk trygt. Din første forsvarslinje er å holde telefonen fysisk trygt. Ikke la den på tabeller eller tellere i restauranter og andre offentlige steder. På kontoret, ikke la telefonen på pulten din uten tilsyn. Hvis du lader telefonen, låse den inne skrivebordsskuff. Når du reiser til og fra jobb, holder telefonen sikkert skjult i dokumentmappen eller i en innerlomme. Tyver kan være spesielt kreativ og flink til lommetyver telefoner i skjortelommen eller bukselomme.

Bruk PIN-koder og passord. SIM-kortet kommer med en innebygd sikkerhetstiltak, spesielt SIM. Dette nummeret må oppgis når du slår på telefonen. Tyver eller personer som sjanse etter en mistet telefon vil ikke være i stand til å bruke telefonen til å ringe eller sende meldinger hvis den er slått av, og hvis SIM-kortet er PIN-beskyttet.

I en alder av analog mobiltelefon teknologi. Bruk pin-koder og passord.
I en alder av analog mobiltelefon teknologi. Bruk pin-koder og passord.

Et lag av beskyttelse er sikkerhetskoden eller passord at telefonen vil ha. Dette beskytter den mot innsetting av et nytt SIM-kort. Med bruk av en PIN-kode og sikkerhetskode, kan telefonen fremdeles gå seg vill og stjålet, og tyvene kan omprogrammere eller tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene. Likevel vil de være i stand til å hente informasjon fra den.

Hold SIM-kortholderen et trygt sted. SIM-kortholderen kommer vanligvis med en PUK eller PIN Unblocking Key, som kan brukes til å tilbakestille SIM PIN i tilfelle du glemmer det. Hold det trygt, i tilfelle du glemmer PIN-koden. Ikke oppbevar den på samme sted som telefonen, siden dette kan bruke til å åpne SIM-kort selv om personen ikke kjenner PIN-koden.

Krypter minnekortet. Fleste moderne telefoner støtter et minnekortspor, vanligvis et MicroSD. Hvis du mister telefonen, og MicroSD-kortet har informasjon, kan andre enkelt få tilgang til dette, selv om de ikke kjenner PIN-koden og sikkerhetskode. De trenger bare å laste MicroSD på en annen telefon eller en kortleser. Vurdere å kryptere din MicroSD-kortet ved hjelp av innebygde opsjoner funnet på telefonen.

Bruk remote-wiping programvare. Moderne mobiltelefoner som Apple iPhone støtte en ekstern lås og tørk-ut funksjonen, som finnes i MobileMe . Dette kan brukes til å fjernstyre låse telefonen dersom du mistenker tap eller tyveri. Hvis telefonen er innenfor rekkevidde, kan det til og med sende deg sin GPS-posisjon. Hvis utvinning er umulig, så MobileMe kan tørke ut dataene i telefonen, slik at andre mennesker ikke får tilgang til den.

Rapporter tap så snart som mulig. I tilfelle du mister mobiltelefonen, rapportere det umiddelbart til tjenesteleverandøren. De vil deaktivere SIM, slik at folk som har funnet telefonen vil være i stand til å ringe eller sende meldinger utgir seg for å være deg. Hvis du har tenkt å låse ned eller tørke ut telefonens innhold, skjønt, må du kanskje gjøre det først, fordi disse funksjonene fungerer over nettverket.