O2e

Hvordan brenne DVDer

En digital allsidig disk eller også kjent som DVD er en type optisk plate som blir brukt av mange typer moderne apparater i dag. DVDer er ofte brukt i DVD-spillere, videospillere og datamaskiner. Den viktigste funksjonen til en DVD eller digital video plate er for data og video lagring. Nesten alle typer DVD-er har samme dimensjon som vanlig CD-er eller CD. Forskjellen mellom en vanlig CD-plate fra en DVD er at DVD kan lagre mer enn 6-8 ganger mye data enn en vanlig CD. Det er visse typer DVD-er. Noen av dem er:

  • DVD-R. Denne formatet DVD er bruk for å registrere data for eksempel video, lyd, data fil og bilder. Standarden kapasitet på en DVD-R er 4.71 GB (gigabyte). Husk at dataene er tatt opp på en DVD-R kan ikke overskrives. I motsetning til DVD-RW eller digital allsidig plate overskrivbare. Den digitale video platen er skrivbar kan skrives med hastigheten på 6 til 8 ganger
  • DVD-RW. DVD-RW-formatet er en overskrivbar DVD som har samme lagringskapasitet som DVD-R. Selvfølgelig er det forskjell mellom DVD-R-format og en DVD-RW at dataene er lagret i DVD-RW kan bli slettet og du kan ta opp nye data. Du kan også bruke DVD-RW-plate mer enn 1000 ganger før du kjøper en ny. DVD-RW er ofte brukt for lang videoopptak formål. Dette skyldes rask skrivehastighet og større lagringskapasitet. Fordelen med å bruke en DVD-RW er at når du har skrivefeil, kan du alltid overskrive arbeidet i motsetning til DVD-R som du bare kan lagre data én gang. Den
  • Dvd-RW2. Dette er et nytt format for DVD som har dual layer for stor kapasitet. Denne nye typen DVD-RW kan ikke brukes av eldre type DVD-opptakere. Ved hjelp av en DVD-R eller DVD-RW krever visse typer programvare og en DVD-ROM som brukes for å brenne DVD-er.

Her er hvordan du kan brenne multimedia filer til en DVD:

Hvordan brenne dvder. Brenning multimedia filer til en DVD er som å brenne en data-fil til en DVD.
Hvordan brenne dvder. Brenning multimedia filer til en DVD er som å brenne en data-fil til en DVD.

  1. Brenning multimedia filer til en DVD er som å brenne en data-fil til en DVD. En multimedia-fil er vanligvis en større enn normalt datafil. Å brenne multimedia filer til en DVD, må du ha DVD-brenner programvare installert på din datamaskin.
  2. Vanligvis kan du laste ned gratis prøveversjon brenner programvare over Internett. Denne prøveversjonen av programvaren er begrenset til bare brukes opptil 30 dager. Når du har installert en brenner programvare til datamaskinen, sett i DVD-R eller DVD-RW i DVD-ROM (DVD-ROM bør ha en skriftlig og opptaksfunksjoner).
  3. Når DVD er satt inn, åpner den brennende programvaren du har i datamaskinen. Deretter bla filen, bilde eller videoene du vil bli kopiert inn i DVD ved hjelp av tilleggsprogrammet knappen Bla gjennom.
  4. Når du legger til filen, kan du velge hva skrivehastighet kommer til å bli brukt av brennende programmet. Dette kan være 6-18 ganger av opptakshastigheten avhengig DVD-ROM.
  5. Når du er ferdig med å velge å skrive hastigheten på brennende søknaden, vil brenning eller opptaksprosessen automatisk starte. Hvis det lykkes, vil DVD-R automatisk ut fra DVD-ROM-stasjonen.