O2e

Hvordan bruke adobe gamma

Kalibrere dataskjermen og gjøre en ICC-profil

Kalibrere dataskjermen og gjøre en ICC-profil. Gjør disse to er de mest grunnleggende kravene i fargestyring. Programmer som utnytter fargebehandling bruke ICC-profil slik at de kan konsekvent vise fargegrafikk. Hvis du ikke har en profilering verktøy og hardware-basert kalibrering, deretter bruke Adobe Gamma å få nesten nøyaktige resultater. Adobe Gamma er et program som er samtidig installert med Adobe Photoshop. Nedenfor er guider om hvordan du bruker Adobe Gamma:

Hvordan bruke adobe gamma. Navigere vinduene kontrollpanelet.
Hvordan bruke adobe gamma. Navigere vinduene kontrollpanelet.

  • Navigere vinduene kontrollpanelet. Denne delen vil hjelpe deg laste, opprette og endre ICC fargeprofil. Se etter Adobe Gamma ikonet og dobbeltklikk på den. Søknaden vil åpne og derfra kan du administrere ICC-profil. ICC-profilen gir en konsekvent standard slik at brukerne kan se bildet den beste måten det må bli sett. Følg instruksjonene på velkomstskjermen. Den lar deg velge mellom kontrollpanelet og veiviseren visning.
  • Gjør deg kjent med de endringer som du kan gjøre med kontrollpanelet. Du kan redigere eksisterende profil eller lage en ny. Hvis du gjør en ny, laste foretrukne gamma eller bruke glidebryteren til å gjøre en tilpasset gamma. Skjermen blir mørkere eller lysere som glidebryteren beveger seg. Det er som å manipulere bildet kontroll over en farge-TV.
  • Klikk på "last profil" for å åpne eksisterende profiler. Listen over aktuelle profilene på en datamaskin vises. Velg en profil i henhold til redigering formål som "velger amerikanske Web Coates SWOP" hvis du vil redigere et bilde for et magasin. Skjermen vil vise den komprimerte SWOP fargespekter som er benyttet i utskrift.
  • Bruk veiviseren visning hvis du er en nybegynner. Den vil veilede deg gjennom prosedyren, trinn for trinn. Følg instruksjonene nøye for å kalibrere mørke og lys på skjermen. En gruppe boksene vil bli vist, og du blir bedt om å velge mellom ulike lys og mørke toner.
  • Velg de riktige fosfor. Velg den som skjermen bruker. Velg NTSC eller Trinitron hvis du er usikker.
  • Bestem gamma av datamaskinen. Velg en standard Gamma eller utnytte glidebryterne for justering. Skjermen blir mørkere eller lysere som glidebryteren beveger seg. Du kan opprette egendefinerte oppsett for ulike formål.
  • Test hvitnivået skjermen. Velg og måle det hvite punktet. Den hvite punkt på skjermen blir mørkere og det vil vise tre grå bokser. Velg den letteste boksen for å angi en ny hvitpunkt. Du kan automatisk velge det eller bruke Control Panel sikte på å tilpasse den. Velg Dagslys (6500k) hvis du er usikker. Det vil gi deg en nøytral fargebalanse.
  • Lagre hver tilpasset innstilling. Navn hver innstilling riktig for enkel søking. Ikke vær redd for å tilpasse eksisterende innstillinger. Du kan alltid gå tilbake hvis du ikke er fornøyd, uansett. Fokuser på bildet på skjermen. Du må konsekvent se det, spesielt hvis det er et bevegelig bilde.


Bestem og liste innstillingene du trenger før du gjør tilpassede innstillinger. Dette vil spare deg for tid i redigeringen. Adobe Gamma sikrer utmerket kalibrering av skjermen. Det eliminerer overvåke bekymringer ved fargestikk programmet. Endringene i Adobe Gamma gjelder på systemnivå, slik at alle søknader vil bli berørt. Foruten å forstå og manipulere Adobe Gamma, lære og mestre Adobe Photoshop fordi de fleste fagfolk bruke den i redigering av bilder for kunstnerisk og profesjonelt bruk.