O2e

Hvordan bruke blender på et digitalt kamera

Blenderen er en av de viktigste funksjonene til et kamera

Blenderen er en av de viktigste funksjonene til et kamera. Gjennom åpningen kan du bestemme fokus for bildet du prøver å fange. Gjennom åpningen, kan også øke mengden av lys som kommer inn i filmen, og selv stabilisere et bilde. Her er hvordan du kan bruke blenderåpning funksjonen på kameraet ditt.

Hvordan bruke blender på et digitalt kamera. Blenderen er en av de viktigste funksjonene til et kamera.
Hvordan bruke blender på et digitalt kamera. Blenderen er en av de viktigste funksjonene til et kamera.

  • Finne. Først av alt, må du vite hvor blenderåpning er funnet. Heldigvis, finne åpningen funksjon i et kamera er relativt enkelt fordi de fleste digitale kameraer bruker etiketten "A" for å referere til blenderåpning. Vanligvis er justeringsknappen for åpningen funnet som et hjul plassert i nærheten av utløserknappen. Dette hjulet trenger vanligvis å bli skjøvet før du kan foreta justeringer. Hvis du ikke finner åpningen hjulet, bare ta kontakt med håndboken. Husk imidlertid at pek og skyt-kameraer ikke alltid har justerbare blenderåpning.
  • Funksjon. Deretter bør du lære nøyaktig hva blenderåpningen gjør og hvordan det kan påvirke bildene. Hovedsak, hva blenderåpning gjør er å bestemme mengden av lys som kan gå inn i objektivet og lage et avtrykk på filmen, eller fotoceller i digitale kameraer. Blenderåpning, teknisk sett, er det lille hullet som er funnet i mellom linsen og filmen eller fotocelle. Blenderen kan justeres ved å forstørre hullet og la mer lys i, eller redusere størrelsen på hele og minske mengden av lys som kan komme inn.
  • Innstillinger. Deretter bestemme blenderåpning som er innebygd i det digitale kameraet. I en rekke grunnleggende digitale kameraer, har du grenser når det kommer til blenderinnstilling. Dette betyr at du trenger å gjøre med de tilgjengelige blenderåpning, i stedet for manuelt å justere blenderåpningen. Når du finner innstillingene, må du huske at de minste tallene er de som refererer til den største hullet åpning i åpningen. De største tall for blenderinnstilling, på den annen side, se den minste blenderåpning hullet åpning.
  • Stopper. F-stopp referere til avstanden mellom en åpning innstilling til den andre. Som en generell regel, er blenderen reduseres i størrelse ved en halv mellom hver f-stopp. Vanligvis vil et kamera som arbeider i auto modus har en f-stop på rundt 3, 4 eller 5.
  • Dybdefokus. Du kan også bestemme dybden av fokus av et bilde ved hjelp av blenderåpningen. Vanligvis kan du isolere forgrunnen og gjøre det skarp og klar, samtidig som bakgrunnen uskarp ved hjelp av en mindre blenderåpning. En større åpning, på den annen side, vil resultere i et bilde som er gjennomgående skarp og stabil.
  • Lys og stabilitet. Til slutt kan du også bruke lavere f-stopp hvis du vil tillate mer lys til å bli absorbert. Dette er nyttig når du fotograferer på steder som har lav belysning nivåer. Du kan også gjøre bilder mer stabil ved å bruke høyere f-stopp.

Med dette i tankene, bør du være i stand til å bruke de blenderåpning i ditt digitale kamera. Når du har mestret blenderinnstilling, vil du være ett skritt nærmere å skyte profesjonelle utskrifter og bilder.