O2e

Hvordan bruke blu ray utstyr

Disse dager, ville et hjemmekinoanlegg ikke være komplett uten å ha Blu Ray Technology. Med denne state-of-the-art multimedia utstyr, filmentusiaster som du garantert den ultimate HD-bilde-og lydkvalitet, lik som en film huset.

Hvordan bruke blu ray utstyr. Hvis du ønsker å prøve opplevelsen av å se fra en Blu Ray-plate.
Hvordan bruke blu ray utstyr. Hvis du ønsker å prøve opplevelsen av å se fra en Blu Ray-plate.

Blu Ray-teknologien ble innført og utviklet av Sony for å svare på behovet i å utvikle og styrke optisk disk-teknologi. Med den økende etterspørselen etter HD-videoer, har Blu Ray raskt krøp seg til å bli den neste store tingen i hjemmeunderholdning. I dag, filmstudioene som Walt Disney, Buena Vista, Fox, MGM og Sony BMG er banktjenester på bruk av Blu Ray disker i utgivelsen av deres filmer.

Sammenlignet med andre Digital Versatile disk (DVD) formater som bare kan holde standard definisjon eller SD, gir Blu Ray sitt publikum et skarpere og krystallklart bilde i HD eller HD. Det kan også skryte av muligheten til å lagre store mengder data, opptil fem ganger kapasiteten på standard DVD-er. Med 25 GB diskplass, Blu Ray-plater har mer enn nok lagringsplass for ekstra interaktive funksjoner og ekstra innhold, sammenlignet med en standard DVD som bare kan holde opp til 4,5 GB med data. Dessuten er dette polymer-laget disk motstandsdyktig mot smuss og riper, og er bevæpnet med anti-piratkopiering tiltak som et digitalt vannmerke, Advanced Access Content System, High Bandwidth Digital Content Protection, og BD +-teknologien. Ikke rart filmselskaper går for denne nye versjonen av DVD-er.

Blu Ray-plater er lest av en spiller annerledes enn vanlige optiske plater. Blu ray dvd spillere bruker en blå-fiolett laser som har kortere bølgelengde på 405 nanometer. I kontrast, vanlige DVD-spillere bruker rød laser teknologi med en bølgelengde på 650 nanometer. Dette større presisjon behandling av Blu Ray disk teknologi gir høy definisjon gjengivelse av komprimerte data.

Hvis du ønsker å prøve opplevelsen av å se fra en Blu Ray-plate

Hvordan bruke blu ray utstyr.
Hvordan bruke blu ray utstyr.

Hvis du ønsker å prøve opplevelsen av å se fra en Blu Ray-plate, det du trenger er en Blu Ray DVD-spiller som er koblet til en HDTV med bruk av HDMI-kabler. Dette gjør at de komprimerte data i Blu Ray DVD-er er adeptly vises på skjermen. Du kan heller ikke spille Blu Ray-plater på spillere enn en Blu Ray DVD-spiller, fordi det rett og slett ikke ville fungere. Sony, Samsung, Philips, Panasonic, LG, og Sharp er dagens produsenter av Blu Ray DVD-spillere. De er hardt presset i å skape konsoller som kan spille alle former av DVD-er, kan de være Blu-Ray-teknologien, HD DVD, eller standard DVD-er, for å gi sitt publikum det beste av filmunderholdning.

I dag er den økende etterspørselen etter Blu Ray-teknologien gjenspeiles i sine økende salg. Faktisk ble over 1,6 millioner Blu Ray disker solgt i løpet av de første seks månedene etter lanseringen. Dette beviser bare at etterspørselen etter HD-filmer er lang gang. Før eller senere vil Blu Ray disker erstatte alle andre typer optiske medier disker. Fra Betamax, VHS, CD-plater, og DVD-er, Blu Ray-teknologien bli den ultimate HD materiale i historien filmproduksjonen.