O2e

Hvordan bruke en online sjekk

Papirløs eller online sjekking er en av tjenestene som de fleste store banker som Bank of Europe og ING tilbyr å gi en miljøvennlig og praktisk måte for folk å få tilgang til deres bankkontoer og betale sine regninger. Ved hjelp av en elektronisk sjekk, som et tryggere alternativ til å bruke et kredittkort, for å gjøre innkjøp og utbetalinger, setter folk i stand til å gjøre midler transaksjoner eksternt og med mer sikkerhet og bekvemmelighet.

Her ser du hvordan du åpner og bruker en online brukskonto:

  1. De fleste store banker tilbyr online sjekker tjenester. Du kan enkelt registrere og åpne en konto gjennom banker portal eller nettside og følge trinn-for-trinn-instruksjoner. Hvis du har en eksisterende brukskonto med disse bankene, kan du velge å bare registrere din konto for sine elektroniske banktjenester. Husk at de fleste bankene ikke tar gebyr for online sjekker tjenester. Registrere en konto med en bank lading for den elektroniske tjenesten, anbefales ikke. Ved registrering, vil bankene trenge en bekreftet elektronisk signatur fra deg for arkivering formål. Noen ganger vil bankene trenger bekreftelse fra deg på en bestemt transaksjon, og vil kontakte deg deretter.
  2. Før du registrerer deg eller åpne en online brukskonto, er det svært viktig at datamaskinen du skal bruke for å få tilgang til den er fri for ondsinnet programvare og virus som kan kompromittere din Internett-sikkerhet. Pass på at du utfører en grundig skanning av datamaskinen med en online virus skanner. Ved hjelp av en online skanner kan være midler til å redde bank informasjon fra nysgjerrige øyne. Et bedre alternativ ville være å bruke sikkerhetsprogramvare som du kan kjøpe for å beskytte datamaskinen og viktig informasjon.
  3. Med en online sjekk, kan du betale dine regninger på nettet. Dette kan gjøres manuelt eller gjennom banker auto-pay-funksjon. Vanligvis er den vanligste tingen å gjøre for regninger betaling for å gå i banken portaler regningen betalingsside og legge regningen manuelt. Pass på at du skriver inn korrekt informasjon av regningen. Når du legger regningen og alle dens detaljer, kan du betale det elektronisk. Det er et alternativ til auto-pay eller automatisk belaste kontoen bør du ønsker banken trekke og legge til rette for regelmessige betalinger automatisk for deg.
  4. Personlige betalinger ved hjelp av en elektronisk sjekk er også enkel. De fleste banker vil gi en mulighet for deg å betale folk direkte gjennom online sjekking. Å ha riktig kontonummer og bankens routing nummeret til personen eller organisasjonen du sender betalinger til, er viktig i denne transaksjonen. Hvis du har tatt opp en ordre for en bestemt vare, er dette en sikker og praktisk måte å sende betaling. De fleste banker vil gi deg en personlig betaling eller P2P område i sine online portal for å oppnå det.
  5. Mange banker tilbyr også tjenester som sjekk mailing og sjekke over natten sending. Disse tjenestene er ikke gratis som det er noen utgifter du bør huske på når du sender en fysisk sjekk. Å benytte seg av disse tjenestene, bare gå til relaterte områder funnet i bankens online portal og fyll ut detaljene. Du kan angi at faktiske datoen sjekken skal sendes til. Pass på at informasjon om hvor du skal sende sjekken er riktige for å unngå forsinkelser og mulige sikkerhetsspørsmål. De fleste banker vil belaste rundt 15€ til over natten en sjekk. Eventuelle utgifter vil bli trukket direkte fra kontoen din.

Hvordan bruke en online sjekk. De fleste store banker tilbyr online sjekker tjenester.
Hvordan bruke en online sjekk. De fleste store banker tilbyr online sjekker tjenester.

En online sjekk er en praktisk og sikker måte å gjøre betalinger og overføre penger. Du må imidlertid sørge for at du har nok penger på kontoen din før du sender og online sjekk. Alltid sjekke saldoen og sørg for å sette inn midler når du kan for å unngå sjekk spretter.