O2e

Hvordan bruke et minnekort

Minnekort er også noen ganger kalt flash-kort

Minnekort er også noen ganger kalt flash-kort. Det er et generelt begrep som refererer til små, bærbare og flyttbare solid-state lagringsenheter. De er mest brukt for bærbare mediespillere og andre digitale elektroniske enheter som mobiltelefoner og digitale kameraer. De er også brukt i spillkonsoller for lagring lagrede spill. Følgende er noen retningslinjer for hvordan du skal bruke disse lagringsenheter.

Hvordan bruke et minnekort. Lær om de ulike minnekortformater.
Hvordan bruke et minnekort. Lær om de ulike minnekortformater.

  • Lær om de ulike minnekortformater. Det første du må lære om minnekort er at de kommer i mange formater og disse samsvarer med deres ulike kapasiteter, former og størrelser. De kan være ganske forvirrende fordi av forkortelser. Hva er forskjellen mellom en microSD og miniSD-kort? Og de er forskjellige fra de ganske enkelt kalt SD-kort? Er en Memory Stick også et minnekort? Det er ingen veldig enkel måte å fortelle en fra den andre bortsett fra å forske og lære om deres forskjellige formater. Du må være forsiktig og konkret om navn og forkortelser. Du kan ende opp med å kjøpe eller bruke feil. Den primære kilde for informasjon vil være den aktuelle enheten i brukerhåndboken som minnekortet skal brukes. Sikkerhetskopiere det opp med noen Internett lesing.
  • Match riktig minnekort type eller format med enheten. Spesifikke bærbare enheter krever spesielle minnekort. Du bør bare bruke formatet eller angitt i enhetens brukerveiledning. Vanligvis kan du fortelle det er ikke rett type minnekort fordi det ikke vil passe inn i sporet. Men det er ikke alltid tilfelle. Den formater Memory Stick Duo, PRO Duo og PRO-HG Duo har alle samme form og størrelse. Men den bærbare enheten kan være utformet for å bare bruke en av disse tre lignende formater. Du bør også ta oppmerksom på hastighet og lagringskapasitet. To minnekort kan tilhøre samme format, men man kunne ha bare 128 MB lagringsplass, mens den andre har 1 GB. SD-(Secure Digital)-format har gått gjennom flere utbygginger og nyere undertyper har nå raskere hastigheter. Igjen, vil din primære kilde til informasjon være instruksjonene på enhetens bruksanvisning.
  • Klargjøre minnekortet for bruk med enheten. Noen enheter krever at et nytt minnekort eller en som skal brukes for første gang være formatert. Dette ligner på datamaskinen harddisker når et operativsystem må installeres. Formatering er viktig å merke volumet og sette filsystemet til en lagringsenhet. Med minnekort, vil enheten som den skal brukes vanligvis formateringen. De faktiske prosedyrer vil naturlig variere for hver type bærbar enhet.
  • Sette inn og fjerne minnekortet riktig. Blir ganske liten og tynn, er det lett å fysisk skade et minnekort. Så mye som mulig ikke ripe opp metall kontaktene på kortet. Dette er kontaktpunkt mellom kortet og enheten. Sjekk om du plasserer minnekortet riktig inn i sporet. Det er alltid en slags diagram eller symbol nær sporet som vil fortelle deg hvilken side går i første eller hvilken side skal vende hvor. Aldri ta ut minnekortet når enheten er slått på. Når en enhet er slått på, er elektrisitet strømmer inn alle komponentene, og det inkluderer minnekortet. Tvangsflyttet fjerne et minnekort når det er i denne tilstanden kan definitivt skade den.

Bærbare og stasjonære datamaskiner kan installeres med kortlesere som fungerer som harddisker. Du setter minnekort til en datamaskin kortleser for å lese og skrive data på den.