O2e

Hvordan bruke gratis online sikkerhetsverktøy

Det finnes mange gratis online sikkerhetsverktøy som en vanlig bruker kan benytte seg av. Begrepet kan referere til web-baserte tjenester som tilbyr grunnleggende sikkerhetsprogrammer som skanning, eller det kan omfatte gratis nedlastbar sikkerhetsprogramvare som for eksempel anti-virus. Det følgende er en kort diskusjon om hvordan man kan utnytte disse kostnadsbesparende teknologi.

Hvordan bruke gratis online sikkerhetsverktøy. Disse gratis programvare produkter har grunnleggende funksjoner.
Hvordan bruke gratis online sikkerhetsverktøy. Disse gratis programvare produkter har grunnleggende funksjoner.

En. Last ned og installer anti-malware og anti-spyware.

Disse gratis programvare produkter har grunnleggende funksjoner

Disse gratis programvare produkter har grunnleggende funksjoner, men de er effektive nok til at forbrukerne er vanligvis forledet til å ta på seg betalt oppgradering. Hver av disse sikkerhetsverktøy beskytter datamaskinen mot bestemte typer trusler. Disse truslene kan være malware, som er programmer designet for å ødelegge systemet (som inkluderer virus) eller spyware, som er programmer designet for å stjele data fra systemet. Det er tryggere å laste ned disse produktene direkte fra utviklerens hjemmeside. Velg de nyeste versjonene, som de er de med minst feil og de fleste funksjoner. Husk å laste ned den versjonen som er ment for den slags operativsystem du bruker for å sikre kompatibilitet. Du må kanskje laste ned og benytte en kombinasjon av disse produktene, som noen er flinkere til å motvirke bestemte typer trusler enn andre. Installasjonen er vanligvis enkel, som det er vinduer som vises for å guide deg gjennom prosedyren steg for steg. Når den er installert, konfigurere disse applikasjonene på en slik måte at deres overvåkning og beskyttende funksjoner er konstant aktiveres. Også holde deres automatisk oppdatering funksjon aktiv. Anti-virus programmer, for eksempel, må hele tiden oppdatere sin evne til å gjenkjenne virus programmer, som nyere og dødeligere virus er alltid dukket opp.

2. Utnytte online skannere.

Store sikkerhetsprogrammer utviklere har ganske dyre produkter

Store sikkerhetsprogrammer utviklere har ganske dyre produkter, men de noen ganger tilbyr gratis web-baserte tjenester på sine områder. Disse tjenestene vanligvis kommer i form av å skanne systemet for eventuelle farlige programmer. Selv med en anti-virus program installert, vil bruke disse tjenestene fortsatt være en god idé. Det ville være naivt å forvente en trygghet program for å håndtere alle slags trusler. Sine områder også tilby tips og guider som informerer brukerne hvordan å håndtere invasive, ondsinnede programmer og rydde opp i sine systemer.

Store sikkerhetsprogrammer utviklere har ganske dyre produkter. Sikkerhet bør være alles bekymring.
Store sikkerhetsprogrammer utviklere har ganske dyre produkter. Sikkerhet bør være alles bekymring.

3. Last ned og installer programvare for verktøy.

Disse typer programvare ikke slåss trusler direkte, men i stedet bidra til å overvåke systemet for eventuelle svakheter. 'Nmap' for eksempel er et verktøy som kartlegger nettverket og revisjoner systemets sikkerhet. En av funksjonene er å finne ut hvilken type pakkefiltre og brannmurer er på plass. Et annet eksempel er Microsofts Sysinternals Sikkerhet Utilities, som faktisk er en gruppe med verktøy som blant annet kan avgjøre hvem som har tilgang til filer, registernøkler og andre sensitive data i datamaskinen.

Sikkerhet bør være alles bekymring

Sikkerhet bør være alles bekymring, selv for vanlige hjemmebrukere. Transaksjoner i dag er tilnærmet papirløst, og mye av sensitiv informasjon er holdt i personlige datamaskiner og overføres via nettverk som kan være utsatt for forstyrrelser og angrepet av ondsinnede grupper eller enkeltpersoner. En forsvarlig bruker vil dra nytte av online sikkerhetsverktøy som er gratis og tilgjengelig på Internett.