O2e

Hvordan bruke Inkscape for side makeup

Inkscape er en vektor grafikk editor

Inkscape er en vektor grafikk editor. Det har evner som ligner CorelDraw, Illustrator, Xara X og andre lignende tegneprogrammer. Imidlertid er det store ting om det at det er gratis! Selv om det ikke er rik på funksjoner, akkurat som andre kommersielle grafikk redaktører, er det likevel nyttig og et effektivt program for å bruke i redigering av bilder og sider. Her er en rask guide til hvordan du kan bruke Inkscape for side makeup.

Hvordan bruke inkscape for side makeup. Sørg for at du har en tilgjengelig stasjonær eller bærbar PC som har inkscape.
Hvordan bruke inkscape for side makeup. Sørg for at du har en tilgjengelig stasjonær eller bærbar PC som har inkscape.

  • Sørg for at du har en tilgjengelig stasjonær eller bærbar PC som har Inkscape. Inkscape er et kryssplattform program slik at det kjører på Mac OS X, Unix og selv i Microsoft Windows. Det er også distribuert under en fri programvarelisens, slik at du kan laste den ned uten å bruke og bryte noen regel.
  • Når du har Inkscape på datamaskinen din, åpne den. Du vil bli sendt til en blank side når programmet startes. Den har en menylinje på toppen og en fargepalett som ligger på bunnen, som lar deg velge og bruke den fargen du har valgt. En annen merkbar del av programmet er verktøylinjen forankret på venstre side av vinduet. Den inneholder en rekke verktøy som du kan bruke i redigering. Prøv å klikke ett verktøy, og du vil se at hver har sine egne innstillinger palett som du kan justere og endre i henhold til dine redigering behov. For eksempel, når du velger verktøyet for å legge til tekst, er innstillingene paletten består av en dropdown menyen for hva slags font du liker, skriftstørrelse tekstjustering og andre innstillinger hvis du vil gjøre teksten fet eller kursiv.
  • Hvis du ønsker å importere et bilde, klikker du på "File" på menylinjen og velg deretter "Import". Du vil da bli sendt til et vindu som lar deg bla gjennom og velge en bildefil. Etter å ha valgt et bilde, vil det deretter bli vist på midten av skjermen. Du kan justere størrelsen på bildevisningen ved å velge opp og ned-knappen på en prosentandel rullefelt nederst til høyre på rammen.
  • Det er innebygd i bildeeffekter som du kan bruke til å redigere bildet du har valgt. Prøv å eksperimentere og bruke hver effekt for å se hvilke ville se best for bildet. For å gjøre dette, velger du pilen i verktøyfeltet først og deretter lastet bildet. Velg "Image effekter" under "Filter"-menyen i menylinjen. Du vil se en masse bildeeffekter som alder, Blueprint, Tegning og Film korn blant andre. Prøv hver av disse effektene for å se hva det gjør med bildet.
  • Du kan legge til tekst ved å velge ikonet for tekstverktøyet ligger på forankret verktøylinje på venstre side av vinduet. Deretter drar musen til det stedet der du vil legge til tekst. Du kan endre teksten innstillingene ved å angi skrifttype, skriftstørrelse og justering på innstillinger paletten ligger under menylinjen. Rullegardinmenyen for skriftstørrelse viser en forhåndsvisning av skriften, slik at du enkelt kan velge hvilken slags type ville fungerer best på bildet.


Dette er bare noen få Inkscape triks som du kan prøve

Dette er bare noen få Inkscape triks som du kan prøve. Utforsk programmet mer, slik at du kan finne ut hva det kan tilby deg. Etter at du allerede er kjent med det, gå videre og lage din første prosjekt med Inkscape.