O2e

Hvordan bruke iPod som en masselagringsenhet

iPod er ikke bare en musikkspiller

iPod er ikke bare en musikkspiller. Hvis du ikke har noen flash-stasjon tilgjengelig, kan din iPod fungere som en lagringsenhet. Du kan sette alle filer du vil i din iPod, så lenge det passer innenfor den tilgjengelige plassen på enheten. Bruke iPod som en lagringsenhet er så enkelt. Du trenger bare å gjøre noen enkel konfigurasjon for å gjøre det arbeidet. Her er en steg-for-steg guide.

Hvordan bruke ipod som en masselagringsenhet. Start ipod stasjonen.
Hvordan bruke ipod som en masselagringsenhet. Start ipod stasjonen.

  • Åpne iTunes. Bare å dobbeltklikke på iTunes-symbolet på skrivebordet. Dette vil bringe deg til iTunes-skjermen. Hvis du ikke har en iTunes, kan du laste den ned fra Apples hjemmeside og installere den på datamaskinen din.
  • Koble til iPod. IPod leveres med en USB-ledning. Koble den ene enden av kabelen til iPod og den ene enden til datamaskinen.
  • Konfigurer ipod. IPod vil vises på skjermen. Klikk på den. Nå velger du "Aktiver disk bruk." Dette vil tillate deg å bruke iPod som en vanlig masselagringsenhet. Den samme fremgangsmåten for konfigurasjon bør gjøres på en iPod Shuffle, men du må også finne ut hvor mye plass du tildeler etter filer.
  • Lukk itunes. Når du er ferdig med konfigurasjonen, kan du lukke iTunes og begynner å bruke iPod som en lagringsenhet. Pass på at du ikke kobler iPod fra datamaskinen på dette punktet.
  • Start ipod stasjonen. Du har nå tilgang til iPod-stasjonen på datamaskinen. Du kan gjøre dette ved å klikke på iPod-ikonet på skrivebordet. Alternativt kan du gå til Min datamaskin. Gå til Start og klikk Min datamaskin. På Min datamaskin, klikker du på iPod-stasjonen.
  • Gjør mapper. Du må ha mapper på iPoden din hvor du vil lagre alle filene du trenger for å overføre. Opprette så mange mapper som nødvendig og sørg for å navngi dem på riktig måte.
  • Begynn med å overføre filer. Finn mappen der filene er lagret. Markere filene. Høyreklikk på dem og velg Kopier (CTRL + C). Gå til målmappen og høyreklikk. Velg Lim inn (CTRL + V) for å lagre filene i mappen. Alternativt kan du gjøre dra-og-slipp-metoden. Nå, sjekk om alle filene du vil overføre lagres i målmappen. Hvis du gikk glipp av noen filer, gjenta copy-paste eller dra-og-slipp-metoden.
  • Koble ipod. Når alt er ferdig, kan du koble enheten fra datamaskinen. Sørg for å nøye trekke pluggen ut av USB-porten på datamaskinen og ut av sporet på iPoden din.


Hvis du ønsker tilgang til de lagrede filene på iPod

Hvis du ønsker tilgang til de lagrede filene på iPod, bare koble enheten til datamaskinen med USB-ledningen. Åpne iPod-stasjonen. Åpne mappen hvor filene lagres og klikker på filene. Tilgang til filene er i utgangspunktet like enkelt og raskt som å overføre dem fra datamaskinen til iPod. Nå, hver gang du ønsker å lagre filer, men har ingen tilgjengelige lagringsenhet, gjøre bruk av iPod. Bare sørg for å slette unødvendige filer for å gi mer plass til nye filer.