O2e

Hvordan bruke selvutløseren funksjonen på digitale kameraer

Digitale kameraer er nyttige

Digitale kameraer er nyttige, morsomme og flott å ha. Det kan hjelpe selv den mest uerfarne fotografer komme opp med profesjonelt utseende skudd. En av de beste funksjonene i et digitalt kamera er selvutløseren. Dette er en praktisk funksjon å ha på et kamera siden det hjelper deg å ta bilder av deg selv, spesielt når det er ingen andre rundt for å hjelpe deg.

Hvordan bruke selvutløseren funksjonen på digitale kameraer. Plasser kameraet på et stativ eller en flat stabil overflate.
Hvordan bruke selvutløseren funksjonen på digitale kameraer. Plasser kameraet på et stativ eller en flat stabil overflate.

Det er flere kameramerker ute i markedet, men selvutløseren funksjonen fungerer på omtrent samme måte i alle modeller. Her er hvordan du bruker selvutløseren funksjonen på digitale kameraer.

  • Les instruksjonene. For å være sikker, få bruksanvisningen og gjør deg kjent med funksjonene i kameraet. Hver merke og modell har små forskjeller, så det er best å bli kjent med kameraet ved å lese opp på den. Hvis du har mistet den manuelle, kan du ringe kundeservice og be om en annen. En enklere alternativ er å gå til nettsiden til produsenten, tast inn ditt modellnummer og vise instruksjoner på nettet. Du kan også skrive ut en bestemt side hvis du trenger det.
  • Plasser kameraet på et stativ eller en flat stabil overflate. Du må feste kameraet på et sted hvor det ikke vil velte. Det er der et stativ kommer inn skrue eller feste kameraet på stativ. Hvis du ikke har et stativ, finne en jevn overflate som du kan plassere kameraet på. Det kan være en hylle, benk eller bord. Pass på at det er trygt og sikkert.
  • Slå på kameraet. Slå på kameraet. Dette er vanligvis en rød eller grønn knapp. Du bør se en faktisk bilde av ditt syn skjermen. Justere innstillingene, enten du vil ha det på Auto eller hvis du ønsker å manipulere lukkerhastighet og andre aspekter av bildet.
  • Utfør skuddet. Plasser kameraet slik at den er klar til å ta skuddet. Pass på at ingen nødvendig del av skuddet er kuttet av, for eksempel ansiktet, ben eller deler av ansiktet.
  • Finne timerknappen eller funksjon. Finn timerfunksjonen på kameraet. Det bør være et lite ikon for å indikere timeren. Det ser ut som en liten klokke med en lang hånd. Eller du kan se på skjermen og se hvor tidtakeren alternativet er.
  • Stille klokken. Avhengig av hvilken type kamera du har, bør du være i stand til å manipulere mengden av forsinkelse av timer din. For eksempel har noen kameraer har forsinkelser på fem minutters intervaller. Noen lar deg manipulere forsinkelsen av den andre. Jo lenger du har å gå, jo mer tid du trenger. Velg forsinkelsen du ønsker, og trykk ok.
  • Trykk på utløseren på halv mark. Å aktivere tid, må du trykke på utløseren to ganger. Når du trykker den ned første gang, bør du bare gjøre det halvveis. Dette vil la kameraet forberede skuddet.
  • Trykk på utløseren en gang til. Når kameraet har fokusert på skudd, kan du trykke på utløseren igjen. Denne gangen, trykker du den helt ned. Dette vil aktivere selvutløseren.


Når tiden er satt

Når tiden er satt, har du et antall sekunder før kameraet tar bildet. Ikke flytt kameraet som du prøver å kjøre til rammen og positur. Når bildet er tatt, evaluere arbeidet og gjenta etter behov.