O2e

Hvordan bruke stemmegjenkjenning programvare

Stemmegjenkjenning eller talegjenkjenning er en datateknologi som lar brukeren til å snakke med sin datamaskin og se hans ord vises på dataskjermen. Det er et godt alternativ til å skrive teksten gjennom et tastatur, spesielt for personer som har visse fysiske funksjonshemninger som gjør det nesten umulig å skrive. Bruken av stemmegjenkjenning programvare kan også hjelpe personer som kan ha stavefeil, fordi det er i stand til å automatisk stave anerkjente ordene riktig. Programvaren fungerer ved å analysere lydinngang og oversette dem til tekst. Den bruker også sin innebygde forståelse av det engelske språket og hvordan det er normalt snakket med kunne avgjøre hva som faktisk sa, og konvertere den til tekst. Alt som trengs for å gjøre det arbeidet er å koble til en mikrofon i lydkortet på datamaskinen eller gjør bruk av en USB-tilkobling, og du er klar til å gå. Her er hvordan du effektivt bruker Talegjenkjenning programvare.

Hvordan bruke stemmegjenkjenning programvare. Kontrollere datamaskinen med talekommandoer.
Hvordan bruke stemmegjenkjenning programvare. Kontrollere datamaskinen med talekommandoer.

  • Snakke tydelig. Når du har satt opp talestyring riktig, må du lære å snakke tydelig, slik at dine ord er lett gjenkjent av datamaskinen. Når man snakker normalt, kan folk har en tendens til å mumle eller å ta en pause i mellom ordene. Når du bruker Talegjenkjenning er det viktig å øve hva det er du trenger å si, slik at når du leverer setninger eller setninger, er du i stand til å gjøre det uten å nøle. Datamaskinen er da i stand til enkelt å fordøye alt du sier.
  • Korrigere dine feil. Det vil være tilfeller at datamaskinen kan gjøre feil og misforstår visse ord som du har talt. Dette er grunnen til at du vil fortsatt trenger å proof-lese disse tekstene og korrigere dem når det er nødvendig. Det er to måter du kan gjøre dette. Den ene er ved å gjøre bruk av datamaskinens mus og tastatur, og en annen, gjennom bruk av stemmen din. Som du gjør rettelser, vil stemmegjenkjenning programvare kunne justere og til slutt, skape mer nøyaktige tekster. Dette avhenger også i stor grad av hvor klart du er i stand til å levere setninger samt gjøre dine nødvendige korreksjoner.
  • Kontrollere datamaskinen med talekommandoer. Mange stemmegjenkjenning programmer lar deg gi kommandoer til datamaskinen muntlig. Du kan gjøre bruk av disse talekommandoer når du surfer på nettsider på Internett, når du velger elementer fra en meny, eller når du utfører oppgaver som krever bruk av mus på datamaskinen. Hvis du er ny til stemmegjenkjenning systemet, kan du være i stand til å få litt trening på riktig bruk av spesialister, eller se brukerhåndboken, som normalt inngår i en rekke av disse taleprogrammer.


Fordelene ved å bruke stemmegjenkjenning programvare er mange

Fordelene ved å bruke stemmegjenkjenning programvare er mange, enten du har visse funksjonshemninger, eller ville rett og slett foretrekker å diktere, heller enn type. For én ting, lagrer det deg mye tid, spesielt hvis du er virkelig ikke så fort med tastaturet. For å være i stand til å få effektive resultater fra stemmegjenkjenning programvare, er det like viktig å få skikkelig opplæring slik at du kan bli helt vant til å bruke det.