O2e

Hvordan bruke vinduer bildeviser

Windows Picture Viewer er et grafisk viewer program som brukes til å vise digitale bilder og bildefiler i formater som JPEG, PNG, GIF, BMP og TIFF, blant andre. Den leveres med Microsoft operativsystem, spesielt Windows XP og Windows 2003 utgaver. Du kan også finne versjoner av dette programmet med Windows Mobile-baserte lomme-PCer (gjennom sine bilde pocket programmer).

Hvordan bruke vinduer bildeviser. Lær de forskjellige funksjonene.
Hvordan bruke vinduer bildeviser. Lær de forskjellige funksjonene.

Når du bruker Microsoft Windows Picture Viewer, vil du være i stand til å vise bilder og digitale bilder fra en bestemt mappe, ett om gangen, på ca 1/3 av størrelsen på skjermen.

Det er veldig enkelt å bruke Windows Picture Viewer:

  1. Lær kontrollene. Kontrollene i programmet er funnet på den nederste delen av skjermen. Disse kontrollene er representert med symboler som illustrerer deres spesifikke funksjoner. For eksempel vil du finne venstre og høyre piltast som man kan trykke for å gå tilbake til forrige bilde og gå videre til neste bilde, henholdsvis, en skjerm med piler i hjørnene peker utover, noe som betyr at du kan forstørre bildet i henhold til sin "beste fit" til skjermen, en skjerm med piler i hjørnene peker innover, som du kan trykke på for å minimere bilde til faktisk størrelse, og en hvit skjerm symbolet for å starte en lysbildefremvisning. Andre kontroller funnet i den nederste delen av skjermen inkluderer et forstørrelsesglass med et plusstegn i midten (du kan trykke dette for å zoome inn på bildet), et forstørrelsesglass med et minustegn i midten (for å zoome ut av bildet), grønne bilder med piler som lar deg rotere bildet med og mot klokken (pilene peker på den retningen de ville bli rotert), en rød x-mark som du kan trykke på for å slette bildet, en skriver som du kan trykke å skrive ut bildet, en diskett for å la deg lagre bildet, et bilde med en børste over det (for å redigere bildet ved hjelp av et annet program) og et spørsmålstegn som du kan trykke på hvis du har spørsmål.
  2. Lær de forskjellige funksjonene. Det er mange forskjellige funksjoner som er tilgjengelige med Windows Picture Viewer. Noen av disse inkluderer følgende: sette bestemt bilde som vises som bakgrunn eller bakgrunn, sende den til en e; konvertere den til PDF-fil, og sjekke egenskapene for bildefilen (for eksempel størrelsen på minnet i KB, dato det ble lagret på fil og modifisert). Gjennom dette programmet kan du også endre sikkerhetsinnstillingene i bildefilen (for eksempel om ikke å tillate andre brukere å redigere og endre bildet, eller å bare se adressen), og å finne sin plassering på datamaskinens disk. For å få tilgang til disse funksjonene, bare høyreklikke på selve bildet og velge fra listen som følger med pop-up-boksen.
  3. Lære å kontrollere den ved hjelp av mus eller tastatur. Bortsett fra å klikke på symbolene som er nevnt, kan du også kontrollere programmet ved hjelp av hurtigtaster og datamaskinen mus. Trykk på høyre og venstre piltast på tastaturet for å gå videre til neste bilde, eller for å gå tilbake den forrige, trykk på "slett" for å slette bildet, bruker du bla kontroll på musen (hvis den har en) for å zoome inn og ut av bildet.
  4. Lær hvordan du åpner programmet. Windows bilde-og faksbehandling er standard programvare seer av Microsoft Windows 2003 og XP. Dette betyr at det åpnes automatisk hver gang du klikker på en bildefil som finnes i datamaskinens harddisk (eller en annen lagringsenhet, for eksempel en diskett, USB eller CD). Igjen, siden det ikke mulig for deg å redigere bilder, kan du velge å åpne et annet program for denne handlingen.

Det du har det! Vær trygg på at Windows Picture Viewer er relativt enkelt å bruke, og hvis du nettopp startet ut med det du vil sannsynligvis være i stand til å få taket på å bruke det på et blunk.