O2e

Hvordan bruke vista for å skrive ut via en utskriftsserver

De fleste kontorer og Internett-kafeer operere i et nettverk av datamaskiner. Og for å spare på hardware kostnader, de har sine skrivere satt opp på utskriftsservere. Hva en utskriftsserver gjør er å koble til flere brukere eller ansatte til en skriver som de kan dele. Det er en veldig praktisk, praktisk, spare penger løsning. Du kan bruke Windows Vista til å skrive ut via en utskriftsserver, som fungerer omtrent som hvordan et operativsystem og en programvare benyttes til å skrive ut gjennom en vanlig skriver. Hvis du er på et tap, her er hva du bør gjøre.

  • Velg dokumentet du vil skrive ut. Velg og åpne dokumentet du vil skrive ut. Det kan være i Microsoft Word, Excel, Powerpoint, eller ethvert annet dokument form, så lenge den er kompatibel med Microsoft Office.
  • Korrekturlese dokumentet. Sørg for at du har skannet dokumenter for feil og har brukt alle de endringene som trengs før du skriver det ut.
  • Sjekk oppsettet. Sjekk om oppsettet er i det formatet du foretrekker.
  • Velg "Skriv ut"-alternativet. Klikk Office 2007-ikonet øverst i venstre hjørne av vinduet. En meny åpnes og bla nedover. Se etter "Skriv ut" og beveger musen og peke markøren over det. En annen side menyen vises. Gå til øverste hjørnet og peker markøren over "Skriv ut". Venstre-klikk "Skriv ut", og det vil åpne Skriv ut vinduet. Du kan deretter velge skriveren server.
  • Velg utskriftsserveren. Dette betyr at du kan velge hvilken skriver du vil sende dokumentet til. Gå til toppen av vinduet Skriv ut og trekke ned "Navn"-menyen. Venstre-klikk for å velge utskriftsserveren du vil bruke. I et nettverk av datamaskiner, må du klikke på "Finn skriveren"-knappen. Men så lenge du vet navnet på utskriftsserveren, vil du ikke gå tapt.
  • Juster utskriftsinnstillingene. Før du treffer at papiravisenes knappen, gå gjennom alle de nødvendige utskriftsinnstillingene som antall kopier, sidetall, rask og økonomisk utskrift eller normal, osv. Klikk på "Properties"-knappen på øverste venstre hjørne av vinduet Skriv ut. Velge papirretning, enten det er stående eller liggende.
  • Skriv ut dokumentet. Når du har justert alle de nødvendige innstillingene, klikker du på "Skriv ut" i vinduet Skriv ut, og du er flink til å gå.

Hvordan bruke vista for å skrive ut via en utskriftsserver. Velg dokumentet du vil skrive ut.
Hvordan bruke vista for å skrive ut via en utskriftsserver. Velg dokumentet du vil skrive ut.

Bruker Vista via en utskriftsserver er ganske enkelt. Du vil fortsatt være å klikke alle de samme knappene og justere de samme innstillingene. Bare husk at du må vite navnet på utskriftsserveren du skal bruke.

Raske tips: Sørg for at spesifikke utskriftsserveren du vil bruke, er koblet til nettverket. Hvis det ikke er det, vil datamaskinen ikke kunne finne det og kan ikke sende dokumentene som skal skrives ut.

Bruker en utskriftsserver kan hjelpe på distribusjon og koordinere utskriftsjobber som forespurt av ulike datamaskiner på det samme nettverket. Når utskriften belastningen blir for varmt til å håndtere av den primære skriveren på nettverket, kan det omadressere kø utskriftsjobber til andre skrivere som er koblet til nettverket, sparer brukerne tid og krefter.