O2e

Hvordan bruke Windows Media Center på vista å se på TV

Datamaskiner er ikke bare brukes for å skrive

Datamaskiner er ikke bare brukes for å skrive, nettsurfing og spilling, kan disse også brukes til å se DVD-filmer. Live TV kan også bli sett på datamaskinen. Hvis du har Windows Vista installert på datamaskinen, betyr dette at du har Windows Media Center installert i tillegg. Med en USB TV-tuner eller en TV-kort, vil du være i stand til å se på TV på datamaskinen din. Hvis du gjør noe på PC, og du ønsker å ta en pause ved å se din favoritt show, trenger du ikke å gå andre steder, siden du kan se showet på datamaskinen.

Hvordan bruke windows media center på vista å se på TV. Tilgang windows media center.
Hvordan bruke windows media center på vista å se på TV. Tilgang windows media center.

Her er fremgangsmåten for hvordan du bruker Windows Media Center på Vista å se på TV.

  • Tilgang windows media center. Å begynne å se på TV eller sjekke andre innstillinger, åpner du Windows Media Center på datamaskinen. Du kan bruke musen og tastaturet for å navigere Windows Media Center, eller du kan bruke fjernkontrollen, som ble spesielt utviklet for bruk Windows Media Center. Fjernkontrollen har en knapp for live TV. Klikke på denne knappen vil la deg se live TV på datamaskinen din. Du kan også klikke på TV + filmer alternativ på høyre side av Windows Media Center-skjermen. Flere alternativer vil vise. Velg direktesendt TV, og velg OK for å begynne å se. Andre alternativer er også oppført på høyre side av Windows Media Center-vinduet. Hvis du ønsker å justere volumet, er alternativet ligger i øvre høyre hjørne av vinduet. Bytte kanal ved hjelp av side opp og side ned tastene på tastaturet.
  • Pause Live TV-show. En ting som du vil sikkert nyte når du ser på direktesendt TV på datamaskinen din er at du kan stoppe dette når som helst. Hvis du trenger å gjøre noe, kan du gå videre uten å bekymre at du vil savne en del av din favoritt show. Sørg for å velge pause før du går. Programmet vil da automatisk bli registrert slik at du kan se det når du kommer tilbake. Men det kan bare spille i 30 minutter. Forover og bakover alternativer kan brukes på det innspilte delen. Videre vil dette bare bli midlertidig lagret. Hvis du bytte kanal eller slå av live TV på datamaskinen, vil den lagrede showet bli slettet.
  • Bruke andre alternativer i Windows Media Center. Bortsett fra å se på direktesendt TV og pause showet når det trengs, er det også andre funksjoner, som du vil sikkert liker. Finn ut hvilke filmer og TV-programmer som du kan se samt informasjon om hvilken kanal og når disse vil bli sendt med Guide valget. Hvis det er et show som du ønsker å se, som har samme timeplan av din favoritt TV-show, det er ikke nødvendig å gå nøtter tenkning som en å se. Ta opp ett program og se den andre, slik at du ikke trenger å gå glipp av noen av disse. Hvis du ønsker å ta opp en serie, velger du riktig alternativ slik at du er sikker på at du ikke går glipp av noen av episodene på din favoritt show. Disse alternativene er tilgjengelige på menyen listen så vel som på fjernkontrollen.


Ha det gøy å se på TV på din Vista-maskin med Windows Media Center. Sjekk innstillingene og alternativene til å bli kjent med funksjonene.