O2e

Hvordan dele ipod musikk på en annen datamaskin

Overføre musikk fra iTunes-biblioteket til iPod er ganske enkel og grei. Du kan gjøre det manuelt eller automatisk. Men hvis du trenger å overføre musikk fra iPod til datamaskinen, kan dette være ganske vanskelig siden iTunes ikke tillater dette på grunn av rettighetsproblematikk. Derfor kan dele iPod musikk til en annen datamaskin være umulig. Feil! Det finnes måter å faktisk overføre og dele musikk fra din iPod til en annen datamaskin selv uten iTunes installert i den aktuelle datamaskinen. Her er noen trinn.

Hvordan dele ipod musikk på en annen datamaskin. Aktivere ipod kontroll mappen.
Hvordan dele ipod musikk på en annen datamaskin. Aktivere ipod kontroll mappen.

  • Plugg inn din iPod. Enten den nye datamaskinen du bruker, har iTunes installert eller ikke spiller ingen rolle. Teknisk, for denne prosedyren, vil du ønsker å bruke iPod som en bærbar minnepinne. Plugg den inn i USB-sporet og la datamaskinen til å gjenkjenne det som en annen stasjon. Når datamaskinen oppdager det, åpne opp "Min datamaskin" og se om det har blitt registrert på systemet som en annen stasjon. Klikk på stasjonen for å åpne den og vise innholdet.
  • Aktivere ipod kontroll mappen. Nå når du er i stasjonen, vil du legge merke til at det er noen mapper der allerede, men utforske hver mappe vil avdekke at musikken lagret på din iPod er ingensteds å bli sett. Teknisk, vil du ønsker å finne iPod-kontroll mappen, og dette er faktisk en skjult mappe. Hvis du vil vise darn ting, klikk på "Verktøy" på toppen av Windows Utforsker, og velg "Mappealternativer". Velg visning og søke etter i boksen som er merket "vis skjulte filer og mapper". Sjekk den for å aktivere den, og klikk ok. Når det er gjort, vil du se iPod-kontroll mappen på skjermen. Åpne mappen og velg musikkmappen. Dobbeltklikk for å åpne den, og du vil se mappene alle forskjellig musikk på iPoden din.
  • Kopiere musikk til datamaskinen. Nå som du har fått tilgang til musikken på iPod, for å dele den med den aktuelle datamaskinen, er alt du trenger å gjøre for å markere alle mappene du ønsker å dele, og trykk "CTRL" og "C" . Dette vil kopiere mappene inkludert musikk inni dem. Nå finner en datamaskin stasjonen og mappen der du vil ønske å lagre musikk fra iPod på. Når du har valgt riktig mappe, trykker "Shift" og "Sett inn" på tastaturet og overføringen vil begynne. Når overføringen er fullført, tar du ut iPod, og du har blitt delt iPod-musikken din til en annen datamaskin. Gjenta prosessen hvis du ønsker å dele med andre datamaskiner i tillegg.
  • Vurdere å bruke tredjeparts programvare. Podplus og Sharepod er noen av de populære gratis programvare rundt som kan overføre musikk fra en iPod til en datamaskin med eller uten iTunes installert. Prosessen med disse programmene er ganske mye automatisert og krever ikke altfor mye manuell inngripen. Så hvis du er ute etter en enkel måte, bør du vurdere å laste ned disse programmene, som er helt gratis å bruke.

Dette er de rett og slett måter å dele musikk fra iPod til hvilken som helst datamaskin. Mens Apple ikke offisielt sanksjon disse alternativene, så lenge du ikke bryter lover om opphavsrett ved å distribuere kopier av lisensiert musikk til andre mennesker, vil du ganske mye har grønt lys for å gjøre det.