O2e

Hvordan du bruker datamaskinen forhandler tips for å selge høy - margin tjenester

Forstå datamaskin forhandler tips vil kun være mulig dersom du faktisk videreselge datamaskin deler samtidig tilby konsulenttjenester. Imidlertid blir mange forretningsfolk som du lett frustrert fordi det er en stor gevinst forskjell mellom hvor mye du kan gjøre med tjenesten og hvor mye du kan få for hvert produkt du selger. Problemer med å selge datamaskiner og teknologi-relaterte elementer kan ikke være verdt fortjeneste hvis du vil sammenligne det med Betalingen du får i din konsulenttjeneste.

Det er en god grunn til hvorfor du bør gjøre dette, selv om

Det er en stor grunn til at du bør gjøre dette, though. Velge de tingene som din klient vil bruke for det systemet du har planlagt vil være mer ideelt. En perfekt system pluss et perfekt sett med maskiner tilsvare en perfekt løsning. Med tipsene nedenfor, kan eventuelle problemer du har mot å være en datamaskin forhandler og en profesjonell konsulent løses:

  • Vær alltid klar over dine mål. Husk at hensikten å gi din klient med den perfekte løsningen. Ditt mål er ikke å selge den maskinen, lovende deg høy fortjeneste. Hvis det ikke vil gi en perfekt løsning, så aldri bruke det. I stedet selge til kundene dine den perfekte maskinen.
  • Gjør maskinen jobbe. Hvis du er der for å videreselge datamaskiner bare, sørg for at du ikke bare frigjøre maskinen. Kunden trenger det til å virke, så gjør den jobben for ham. Hvis maskinen trenger Internett-tilkobling, har da den koblet med kundens valgte Internett-leverandøren. Problemer på dette kan noen ganger ikke så lønnsomt som hvor mye du kan gjøre å være konsulent. Minst, er dette din måte å opprettholde et godt forhold til din gamle klient eller starte et godt forhold til et prospekt klient.
  • Test alt. Enten du tilbyr både maskiner og løsninger eller ikke, er du alltid forpliktet til å teste alt før du forlater den til klienten. Dette er en del av å sørge for at alt vil fungere helt greit.
  • Train. De fleste kunder som vil be for dine tjenester vil allerede har noen i deres selskap som vet om hvordan systemet fungerer. Dette skjer sjelden, men bare være klar i tilfelle du trenger å trene de involverte personer i IT-avdelingen. Du må vise dem hvordan systemet fungerer og hvordan du bruker den. Jada, kan dette være en ekstra stresset igjen. Men det vil være mer trøbbel hvis de vil holde på å kalle deg kontrollere systemet om det fungerer eller ikke bare fordi de har ingen anelse om hvordan det er ment å fungere.
  • Katastrofeberedskap. Systemet du har opprettet for kunden bør sikres nok i tilfelle noen katastrofe som naturkatastrofer, virusangrep, strømbrudd, og mister data. Tilby løsninger for disse hva IFS. Det vil være bedre hvis du velger trygghet for dem og sette den opp. Din klient vil være fornøyd hvis du gjør det.

Hvordan du bruker datamaskinen forhandler tips for å selge høy - margin tjenester. Vær alltid klar over dine mål.
Hvordan du bruker datamaskinen forhandler tips for å selge høy - margin tjenester. Vær alltid klar over dine mål.

Uansett hva din bedrift er, det være seg et konsulentfirma, en datamaskin selger, eller begge deler, bør du alltid prioritere kundetilfredshet. Så lenge kunden er fornøyd med dine produkter og tjenester, vil du være fornøyd med deg virksomheten, også.