O2e

Hvordan du bruker en Nikon D70

En Nikon D70 kamera er ofte en favoritt av både profesjonelle og amatørfotografer, fordi det er lett å bruke til tross for sine mange funksjoner. De innebygde programmer og menyvalg effektivt hjelpe fotografen når du fotograferer og redigering av bilder. Her er noen grunnleggende ting som en fotograf må vite når du bruker et Nikon D70.

Hvordan du bruker en nikon d70. Bruk automatisk modus.
Hvordan du bruker en nikon d70. Bruk automatisk modus.

  • Sett batteriene. En Nikon D70 trenger oppladbare Nikon EN-EL3-batterier eller CR2 litiumbatterier å kjøre. Før du setter batterier, sørg for at kameraet er slått av. Strømbryteren er på toppen av kameraet. Se etter batterirommet på kameraets venstre side. Plasser batteriene i den og lukk dekselet.
  • Bruke et minnekort. Åpne minnekortsporet på den bakre delen av kameraet og sett inn minnekortet. Når det er riktig plassert, lese-/skrivelampen lyser. Ikke ta ut minnekortet når dette lyset er på. Hvis du planlegger å ta mange bilder, kan du bruke et minnekort med en høyere minnekapasitet. Ta bilder med høy oppløsning betyr å ta opp mer minne. Å øke antall bilder, ta bilder med normal eller lav oppløsning. Kontroller antall bilder du kan fortsatt ta på kontrollpanelet.
  • Bruk automatisk modus. Finn modusvelgeren på toppen av kameraet og sett den til automatisk (kamera symbol). Dette gjør kameraet justere innstillingene automatisk for de beste bildene mens du bare skyte bort.
  • Vise og redigere bilder. Nikon D70 kamera har en skjerm på ryggen hvor du kan se resultatene av skyting. Trykk på meny-knappen på baksiden av kameraet for å redigere sider av bildene dine som bildekvalitet, bildestørrelse, hvitbalanse, foto følsomhet, osv. For å vise bilder eller video, trykker du på play-knappen plassert nær øverste venstre hjørne av skjermen. Hvis du vil slette et bilde, velger du et bilde som skal slettes og trykk på slett-knappen, som ser ut som en søppel kan.
  • Bruk kameralinser. Det er en rekke objektiver for ulike bildeeffekter, så bruk det objektivet er egnet for den type bilder du liker. En CPU-objektiv, mest spesifikt en type D eller G, er mest egnet for en Nikon D70. Å feste et objektiv, skyv den inn i bajonettfatningen, med prikken på linsen i tråd med prikken på kameraet. Deretter slår den mot klokken til det er fikset på plass. Hvis du vil fjerne en linse, trykker du på objektivet utløserknappen ligger i nærheten av linsen. Fortsett å trykke på knappen mens du slår på objektivet med klokken til den er utgitt.
  • Velg et digitalt motivprogram. Modusvelgeren på toppen av kameraet kan du velge de beste innstillingene for den typen bilde du tar. Inkludert i dette oppringt er de automatiske, portrett, landskap, nærbilde, sport, natt landskap, og Nattportrett. Den stående modus (kvinne iført en lue symbol) tar flatterende bilder av portretter, mens nedtoningen bakgrunnen. Liggende modus (fjell symbol) er for fotografering brede sceneries. Close-up-modus (blomst symbol) registrerer detaljerte bilder av små objekter. Sportsmodus (kjører mannen symbol) fanger bevegelige objekter eller mennesker. Natten liggende modus (moon over bygninger symbol) er for landskap sett om natten eller i dim-lysforhold. Natt stående modus (stjerne over person symbol) er for portretter om natten eller når det er mørkt.


Utforsk de mange funksjonene i en Nikon D70

Utforsk de mange funksjonene i en Nikon D70. Bruke et minnekort med en stor minne å ta bilder når du vil. Vær kreativ i dine photo shoots. Jo mer du bruker kameraets funksjoner, jo bedre du får i å ta bilder.