O2e

Hvordan du bruker en PC som en arbeidsstasjon

Det pleide å være en klar differensiering mellom PCer og arbeidsstasjoner

Det pleide å være en klar differensiering mellom PCer og arbeidsstasjoner. Førstnevnte var en nedstrippet versjon av sistnevnte i form av datakraft og kapasitet, for å sortere av skalaen ned arbeidsstasjon funksjoner og funksjonalitet til nivået av en individuell bruker som bare ville bruke PC hjemme. Men utviklingen av prosessorer og tilhørende maskinvare har nå kommet til et punkt hvor en PC består av førsteklasses komponenter kan praktisk talt fungere som en arbeidsstasjon. Her er noen tips om hvordan du bruker en PC som sådan.

  • Oppgrader PC-maskinvare. En arbeidsstasjon er preget av flere maskinvare funksjoner. Den har en kraftig prosessor, stor lagringskapasitet, høyhastighets nettverk, grafikk med høy ytelse, og en pålitelig og godt integrert operativsystem. Alle disse funksjonene er faktisk mulig i en PC, og det er arbeidsstasjonsklassen PCer som er tilgjengelige i markedet. For et allerede eksisterende system men noen omfattende oppgradering vil sannsynligvis måtte gjøres. Blant alle de egenskapene som er nevnt, det viktigste er prosessor og lagring. CPUer anses å være på arbeidsstasjonen nivå er de som brukes for servere som Intels Xeon og AMD Opteron. En kraftig CPU må absolutt matchet med nok RAM så du må også legge til minne. 2 GB ville være minimum. Du må også legge til harddisker for å utvide lagringskapasiteten.
  • Spesifisere type arbeidsstasjon. Arbeidsstasjoner pleide å være setup for vitenskapelig og teknisk arbeid. Men i dag er det mer spesifikke typer arbeidsstasjoner. Datamaskiner som brukes i grafikk og animasjon studioer eller musikkstudioer kan klassifiseres som arbeidsstasjoner. På et hjem innstilling, kan du faktisk gjøre din PC til en slik maskin, for å fungere som hjørnesteinen i hjemme-basert produksjon studio. Prosessorkraft og lagringskapasitet er nødvendig i enhver sammenheng, men den andre hardware og software oppgraderinger vil avhenge av hva slags tungt arbeid du har tenkt for din PC. Hvis det er videoredigering så du bør investere mer på grafikkortet, hvis det er lyd arbeidet deretter oppgraderinger bør være fokusert på lydkortet. Programmene du vil installere bør være de på profesjonelt nivå. Det ville være meningsløst å bruke Windows Movie Maker sammen med en Nvidia Quadro grafikkort.
  • Koble til en server. Servere, på grunn av sin høye kapasitet operative krav, er allerede arbeidsstasjoner. Et alternativ til omfattende oppgradering PC er å koble den til en lokal server og gjøre bruk av den maskinens ressurser. Dette scenariet er mer mulig i et kontor innstillingen der selv små bedrifter kan sette opp sine egne servere til å administrere kontornettverk. Du vil selvfølgelig trenge tillatelse fra kontoret ditt nettverksadministrator for å oppnå dette. Forbindelsen kan etableres enten via en kablet Ethernet-kabler eller en trådløs ruter. I alle fall, vil du mest sannsynlig bruke kontoret eksisterende nettverksoppsett.

Hvordan du bruker en PC som en arbeidsstasjon. Oppgrader pc-maskinvare.
Hvordan du bruker en PC som en arbeidsstasjon. Oppgrader pc-maskinvare.

PCS-slått-arbeidsstasjoner må være tynn og mener. Utenforliggende eller redundante applikasjoner må avinstalleres for å optimalisere alt minnet plass og datakraft.