O2e

Hvordan du bruker en søkemotor

Du har din datamaskin, internett-tilgang, fritid og en spørring / tema i tankene som må løses, men likevel du ikke finner det du leter etter? I denne artikkelen vil du lære det grunnleggende for å søke på Internett, og noen få enkle trinn å følge for visning gode søkemotorresultater for en ønsket emne.

Hvordan du bruker en søkemotor. Velg søkemotor.
Hvordan du bruker en søkemotor. Velg søkemotor.

Internett er en enorm kilde til kunnskap og nesten alle i alle aldre fordeler av det. Men å finne noe som du ønsker i denne enorme ressursen kan være vanskeligere enn det ser ut, og det er derfor noen gode mennesker (programmerere) har utviklet og publisert søkemotorer. Med hjelp av søkemotorer, trenger du bare å skrive inn søket, alt det harde arbeidet vil bli behandlet av søkemotoren, som vil vise et resultat av din forespørsel til nettleseren din.

Det er mange søkemotorer som eksisterer på internett, for eksempel Google , Altavista , Ask.com og andre. I tillegg webutviklere bygge inn en liten søkemotor i sine nettsteder der brukeren kan søke rundt deres nettsider for emner av interesse.

Her går vi med noen enkle trinn for å følge og finne et svar på spørsmålet ditt.

Bruk anførselstegn. Bruke symboler.
Bruk anførselstegn. Bruke symboler.

 1. Velg søkemotor: Jeg har valgt Google for søkene mine. I min erfaring, fungerer Google briljant på hver setning. Hvis du vet at ønsket resultat eksisterer i et bestemt nettsted, og at nettstedet har en søkemotor funksjon i den, bruke den.
 2. Bruk anførselstegn: Ved hjelp av anførselstegn er en flott måte å begrense ned søkeresultatene å finne en ønsket emne på Internett. Det er noen søkemotorer som leser alle data som legges inn i søkeboksen som en setning, men hvis du bruker noen symboler, kan du forenkle søkeprosessen.
  For eksempel ønsker jeg å vite om strukturen i en datamaskin RAM. Hvis jeg skriver mitt søket som hva er RAM, kan det ikke være så pålitelig eller fokusert som om jeg skriver: "Hva er RAM?" Uten anførselstegn, får jeg resultater som inneholder alle tre ordene, men ikke nødvendigvis med ordene sammen. "Hva er" RAM "?" kan bli enda mer nyttig en søkefrase, siden jeg er mer trygg på at resultatet vil bli et dokument som svarer på spørsmålet.
 3. Bruke symboler.
  • Ved hjelp Plus (+) Logg: Du har kanskje lagt merke til at når du søker etter et søk i en søkemotor, viser søkemotoren linkene som kan inneholde noen av dine søket søkeord. Med + tegnet forteller søkemotor som du vil at hele spørringen i et dokument, for eksempel Proccessors + med + Intel + Technologies vil vise resultater som inneholder alle søkeordene i emnet. Husk at du ikke må bruke mellomrom mellom søkeord og + tegn.
  • Ved hjelp av Minus (-) Logg: Bruk minustegnet utelukker et søkeord fra søket. For eksempel, hvis jeg ønsker å søke etter søket "Hvordan en digital ordbok fungerer" og ikke vil vise noen resultater med "computer søkeordet:" Jeg vil skrive min spørring som: Hvordan + Digital + ordbok + Works-datamaskin
 4. Unngå stavefeil: hvis søket er stavet feil, kan du få noen dårlige søkeresultater fra en søkemotor, så unngår feilstaving redde deg. (F.eks farger vs farge, senter vs sentrum).
 5. Bruk avansert søk alternativ: Hvis du fortsatt ikke finner det du søker etter, så er det et annet alternativ som kan hjelpe. Noen søkemotorer gi deg en link som heter "Avansert søk". Med hjelp av avansert søk, kan du sette mange kriterier for søket ditt. For eksempel, Avansert søk:
  • Kan du søke i en bestemt avsnitt av et område;
  • Kan du begrense søkeresultatene ved hjelp datoer;
  • Lar deg søke etter spesifikke emner på spesifikke områder;
  • Her kan du angi et filter for søket.
 6. Kompilere ditt spørsmål: Vurdere hva du ønsker at søkemotoren skal vises før du skriver. For eksempel, jeg ønsker å søke etter en artikkel på internett. Derfor vil jeg samle mine søk som følger:
  • Hva bør artikkelen være om? (Health & Fitness)
  • Hva er sub emnet? (Human Body)
  • Hva er det bestemt emne? (Magemusklene)
  • Resultat: Jeg ville skrive mine søk i søkemotoren søkeboksen som: Hvordan styrke magemusklene eller hva er magemusklene eller hvordan magemusklene arbeid eller hva er plikt for magemusklene i menneskekroppen.

Søkemotoren vil vise hva du har bedt om, men din kløkt nå er å ta en beslutning blant mange søkemotorresultater.

Merk: Vær forsiktig med nettsteder som er gitt av en søkemotor. Søkemotorene vil søke spørringen for deg, men siden de ikke vet om resultatet er sikker eller ikke, kan du lese min artikkel om " Hvordan holde seg trygt mens du surfer på nettet . "